Genç Bal Üreticisine 30 Bin Lira Hibe Desteği

Serik ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından arıcılık için 30 bin lira hibe desteği alan Yasin Vural'a hibe malzemeleri teslim edildi.

Serik ilçesi Bucakköy Mahallesinden genç çiftçilere hibe desteği projesi kapsamında başvurusu kabul edilen Yasin Vural, 30 bin liralık hibe malzemelerini teslim aldı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ormancılık ve Orman Ürünleri Yüksekokulu mezunu Yasin Vural’a hibe desteği kapsamında, 40 kovan, 250 arı çıtası, elektrikli bal süzme makinesi, sıra alma teknesi, 165 kilogram bal ısıtma ve dinlenme makinesi ve arı olmak üzere toplam 30 bin lira hibe desteği verildi.

Serik ilçesi Bucakköy Mahallesinden genç çiftçilere hibe desteği projesi kapsamında müracaatta bulunan genç çiftçiye ekipmanların teslimi için düzenlenen törene, Serik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Çömezoğlu, Serik Bal Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ecir Oğuz Alkan ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan katıldı.

Babasının ve amcasının da arı üretimi ve bal üretimi ile uğraştığını ve bunun baba mesleği olduğunu belirten Yasin Vural, 'Ailece arıcılıkla uğraşıyoruz. Okulu bitirdikten sonra devletimizin genç çiftçilere teşvik verdiğini öğrendim ve 2017 yılı Mayıs ayında müracaat ettim. Müracaatım kabul edildi. En doğal, katkısız, şeker ve glikoz olmadan doğal bal üretimi yapacağım.' diye konuştu.

18-40 yaş arası çiftçilere yönelik desteklemeler kapsamında Serik ilçesinde toplam 13 genç çiftçiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destek verildi.

Kaynak: AA