Çat Barajında Tehlike Çanları Çalıyor
Malatya sulaması için önemli bir yeri olan Çat Barajında su seviyesinin kritik seviyelere indi. Barajda inceleme yapan MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı ise, yetkililerden konuyla ilgili önlem almalarını istedi.

İl Başkanı Kalı, Çat Barajında yaklaşık 1 aylık bir suyun kaldığını öğrendiklerini belirterek “Bunun sebebi ihmal yanlış kullandırılma kimin hatası varsa tespit edilmeli gereken ceza verilmelidir” dedi.
Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı ise bölgelerinde tarım arazilerine su verilmemesinden dolayı yaşanacak sıkıntıları dile getirerek “Sulama suyunda sıkıntı olunca, kanalizasyon sularıyla bahçeler sulanacak ve burada doğacak hastalıklarda kimin hesap vereceği merak konusudur. Bir an önce çözüm bulunmaz ise sulama yüzünden köylüler arası ciddi sorunlar yaşanacağını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.
