İsrail Meclisindeki Eski Arap Vekilin Hapis Cezası

Tutuklu Filistinlilere kaçak yollarla cep telefonu temin ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çaptırılan eski Arap asıllı Hristiyan milletvekili Gattas, bugün cezaevine girecek.

İsrail hapishanelerindeki tutuklu Filistinlilere gizlice cep telefonu temin ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çaptırılan İsrail meclisindeki eski Arap asıllı Hristiyan milletvekili Basil Gattas'ın hapis cezasının bugün itibariyle uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

Knesset'teki Ortak Arap Listesi Bloku üyesi eski milletvekili Gattas, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, bugün cezaevine gireceğini duyurarak, 'Filistin'de adaletin sağlanması için mücadele eden, vatanı ve hakları çalınmış acı çeken bu halkın bir evladı olarak cezaevine gireceğim.' ifadesini kullandı.

Basil Gattas ayrıca, 'Cezaevinde 2 yıl geçireceğim. Yaptıklarım, Filistinli esirlere karşı hissettiğim insani, vicdani ve ahlaki sorumluluğumun bir gereğidir. Öte yandan bu süreci, İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirler ve İsrail'in uluslararası norm ve sözleşmelere aykırı, insanlık dışı uygulamalarını gündem yapmak için bir fırsat olarak görüyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Gattas, 22 Aralık'ta milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından İsrail polisince gözaltına alınmıştı. Filistinli tutuklulara yasa dışı yollardan telefon temin etmekle suçlanarak 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Arap milletvekili, Knesset başkanlığına mart ayında istifa dilekçesini sunmuştu.
Kaynak: AA