İsmail Balaban'ın Kırkpınar Şampiyonu Olması

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek: 'Geçtiğimiz yıl İsmail şanssız bir şekilde elenmişti. Bu yıl altın kemeri alacağına inanıyorduk. Çok mutluyuz, bu mutluluğun tarifi yok'

Konyaaltı Belediye Başbakanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyespor güreşçisi İsmail Balaban'ın 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri şampiyonu olmasından büyük mutluluk duyduklarını bildirdi.

Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, Konyaaltı Belediyespor adına güreşen İsmail Balaban'ın, 60 başpehlivan arasından altın kemeri omuzlayan isim olduğunu anımsattı.

Balaban'ı Edirne'ye uğurlarken altın kemeri alacağına inandığını aktaran Böcek, 'Geçtiğimiz yıl İsmail şanssız bir şekilde elenmişti. Bu yıl altın kemeri alacağına inanıyorduk. Çok mutluyuz, bu mutluluğun bir tarifi yok. Altın kemer Antalya'mıza, Konyaaltı'mıza armağan olsun. Burada mücadele eden tüm güreşçilerimizi tebrik ediyorum.' açıklamasında bulundu.

İsmail Balaban da küçüklüğünden beri Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek'in kendisine destek olduğunu belirterek, 'Başkanımız bizim için elinden gelen tüm imkanları seferber etti. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Başpehlivanlığı kazanmak için gelmiştim. Küçüklüğümden beri bu an için çalıştım. Şükürler olsun, altın kemeri aldım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA