15 Temmuz Kutlamalarına Büyük İlgi
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde hain kalkışmanın yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ’15 Temmuz Destanı’ kutlamaları sürüyor.

15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatan Metin Doğan, askeri darbe girişiminin haberini alır almaz kendini sokağa attığını, motosikletli birini durdurarak Atatürk Havalimanı’na gittiğini daha sonra ise tankın hareket etmesini engellemek için önüne yattığını söyledi.
Gördüğü manzaradan çok etkilendiğini söyleyen Metin Doğan, " Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz’da milli seferberlik çağrısı yapmıştı, bende üzerime düşeni yaptım. Halkımız darbeye güçlü bir iradeyle karşı durmuştur. Terörün amacı bizleri umutsuzluğa düşürmek. Türkiye bu oyuna gelmeyecek" dedi.
Aktör Ahmet Yenilmez ise, yaren poşusu ile sahne aldı. usta oyuncu, ’1915’ten 15 Temmuz’a’ adlı tek kişilik oyunu ile duygu dolu anlar yaşattı. Oyunun sonunda izleyiciler arasındaki iki asker annesini yanına alan Ahmet Yenilmez, 15 Temmuz’u dünyaya verilmiş bir ders olarak tarif ederken, Türk milletinin darbeye karşı gösterdiği duruşun örnek olduğunu kaydetti.
Bu arada 15 Temmuz şehitleri için mevlid-i şerif okundu.
