Hakkari'de Şehit Mezarlıkları Ziyaret Edildi
HAKKARİ – Hakkari’de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında şehit mezarlıkları ziyaret edildi.

ASP Müdürü Bildirici, 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde valiliğin himayelerinde bir dizi etkinlik planladıklarını söyledi.
Bildirici, “Bakanlığımızın bugün 81 ilimizde mevlid programı ve şehitliklerin ziyaret edilmesi talimatları doğrultusunda Hacı Sait Camii’nde yapmış olduğumuz mevlid programından sonra Vali Yardımcımız Sayın Bekir Abacı’nın refakatinde Durankaya beldemizdeki şehit kabirlerini ve şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Aynı anda il müdürlüğümüzde oluşturduğumuz ekiplerimiz, Çukurca ilçemize bağlı Çığlı köyünde ve merkeze bağlı Bağışlı köyündeki şehit kabirlerini ziyaret edip, ailelerin sorun ve sıkıntılarını dinlediler. Ayrıca Yüksekova Sosyal Hizmet Merkezimiz tarafından da etkinlikler yapılmaktadır. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olmuş ve ülke için, bayrak için birlik ve beraberliğimiz uğruna şehit olan tüm şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak, onları hayır ile yad etmek için ziyaretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Şehit kabirlerinde müftülük görevlileri tarafında Kur’an-ı Kerimin okunması ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından duaların okunmasıyla program sona erdi.
