Cenaze Töreninin Ardından Potoçari'de Sessizlik Hakim

Srebrenitsa'daki soykırımda hayatını kaybeden 71 kurbanın daha toprağa verilmesinin ardından, Potoçari Anıt Mezarlığı yeniden sessizliğe büründü.

Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen ve 8 binden fazla Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 71 kurbanın daha toprağa verilmesinin ardından, Potoçari Anıt Mezarlığı yeniden sessizliğe büründü.

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa'da gerçekleştirilen soykırımının 22. yıl dönümünde düzenlenen toplu cenaze ve anma törenine katılmak üzere, sabahın erken saatlerinden itibaren Potoçari'ye gelen binlerce kişi, törenin ardından evlerine dönerken, soykırım kurbanlarının defnedildiği anıt mezarlıkta yeniden sessizlik hakim oldu.

Törenleri takip eden yerel ve uluslararası medya kuruluşları da son yayınlarını gerçekleştirip Potoçari'den ayrılırken, üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup, kalabalığın ayrılmasının ardından anıt mezarlığı temizledi.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, kimlik tespiti yapılan 71 soykırım kurbanı daha Potoçari Anıt Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anıt mezarlıkta defnedilen kurbanların sayısı, bugün yapılan törenin ardından 6 bin 575’e yükseldi.

Bu yıl cenaze ve anma törenine Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.
Kaynak: AA