Sani Şener'den Satılan Akfen Hisseleri İle İlgili Açıklama

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, bugün satışı açıklanan Akfen Holding’in yüzde 8,12’lik TAV hissesini satışı ile ilgili "Türkiye’de başka yatırımlarda sermaye kullanmak üzere buradaki hisselerini sattılar" dedi.

TAV Grubu’nun önümüzdeki dönem planları ve hedeflerinin aktardığı toplantıda TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, bugün satışı açıklanan Akfen Holding’in yüzde 8,12’lik TAV hissesini satışı üzerine açıklama yaptı. İşlet-devret projesiyle yaptıkları bu yolculukta çok ciddi mesafeler kaydettiklerini söyleyen Şener, "TAV olarak bugün bir kilometre taşını daha aşıyoruz. Kurucu ortaklarımızdan Akfen’in Türkiye’de diğer başka alanlarda yatırımlarına devam etmek için hisselerinin yüzde 8.12 lik kısmını Aeroport de Paris grubuna sattı. Anlaşmaları imzaladık. Rekabet kurulunun onayından sonra yürürlüğe girecek. Burada öncelikle şunu belirtmek istiyorum, Akfen hakikaten kuruluşundan bu yana TAV’a çok ciddi destekleri olan, hem kurucusu hem yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın beyinde destekleri olan bir firmaydı. Ama kendileri kendi firma dinamikleri içerisinde Türkiye’de başka yatırımlarda sermaye kullanmak üzere buradaki hisselerini sattılar" dedi.

Aynı şekilde Aeroport de Paris’in de TAV İnşaat’ın yüzde 49 ortağı olduğunu kaydeden Sadri Şener, "Oradaki hisselerini tepe ve sera olarak biz satın aldık. Böylece TAV Holding’te Aeroport de Paris hissesini yüzde 46’ya çıkarmış oldu. Kendilerine ben teşekkür ediyorum. Önce ülkemiz adına teşekkür, çünkü Türkiye’ye güvenini gösterdi. Bir Fransız firmanın, çok büyük bir firmanın 13-14 milyar euro Market Cap’i (Market hacmi) olan böyle bir firmanın bize Türkiye’de 5 yıldır ortaklık yapıyorlar. Bu bize güvendiklerinin, değer verdiklerinin göstergesidir. 160 milyon dolarlık bir yatırım daha yapmış oluyorlar Türkiye’ye bu direk yabancı yatırımıdır. Çünkü 160 milyona hissesini satan Akfen bu parayı başka alanlarda kullanacaktır" şeklinde konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca bir haberi daha söylemek istiyorum. Ben bu gece yarısı geldim Suudi Arabistan’dan, Suudi Arabistan’da da 3 tane daha havalimanı aldık. Dün akşamda Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanıyla imza törenimiz vardı. Yanbu, Kasim ve Hail havalimanlarını da alarak TAV havalimanlarının portföyündeki havalimanı sayısını 17’ye çıkarmış bulunmaktayız. 400 milyon dolar civarında yatırım yapacağız. 4 milyon ilave yolcu bize getiriyor".
Kaynak: İHA