Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 178. Yılı Etkinlikleri

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, teşkilatın 178. yılı etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştirerek çocuklarla bir araya geldi. Jandarma narkotik köpeği Elvan çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 178. Yılı Etkinlikleri
Jandarma Trafik, Asayiş ve motorlu ekipler ziyaretleri kapsamında öncelikle Zübeyde Hanım Sevgi Evi’ni ziyaret ederek burada kalan çocuklar ile bir süre vakit geçirdiler. Daha sonra Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu’nu ziyaret eden ekipler burada jandarmanın görev ve sorumlulukları hakkında çocukları bilgilendirdiler. Trafik ekibi, çocuklara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunurken, asayiş ekipleri ise piknik alanları gibi yerlerde hırsızlık ve diğer olaylara karşı yapmaları gerekenleri çocuklar ile paylaştı.

Elvan yoğun ilgi gördü

Jandarma köpekli ekibinin Elvan isimli narkotik kopeği sunduğu gösteri ve sevimliliği ile çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklar sık sık Elvan’ın etrafını sararak sevmeye çalışırken Elvan ise gösterilen ilgiye memnuniyetle yaklaştı.

Etkinlik, Jandarma ekipleri ve çocukların toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA