Cizre'de Kum Ocaklarının Yerine Park Yapılıyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Dicle Nehri kenarındaki 60 dönümlük alanda çok amaçlı park yapım çalışması başlattı Belediye Başkan Vekili Adanur:'Eskiden bu alanlar kum ocaklarıydı ve kum çıkarıldığı için düzensiz bir nehir yatağı oluşmuştu. Her yıl çok sayıda insanımız bu çukurlarda boğuluyordu' 'Hem bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak hem de ilçeye yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırmak için 60 dönümlük alanda park çalışması başlattık'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesi, Dicle Nehri kenarındaki 60 dönümlük alanda çok amaçlı park yapacak.

Cizre Belediyesince Dicle Nehri kenarındaki 60 dönümlük alanı halkın hizmetine açmak için DSİ ile yapılan çalışma kapsamında, nehrin kenarında düzenleme ve taş tahkimatı yapıldı, ardından da hazırlanan proje çerçevesinde 60 dönümlük alanda park yapım çalışmaları başlatıldı.

Cizre Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Adanur, nehir kenarındaki 60 dönümlük alanda park çalışması başlattıklarını belirterek, parkın çok amaçlı bir işlev göreceğini, ilçenin güzelliğine güzellik katacağını söyledi.

'Parkımız, 5 metre genişliğinde yürüyüş parkuru, 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 2,4 metre genişliğinde koşu parkuru, spor sahaları, çocuk oyunları alanları, fitness aletleri, çocuk oyun grupları ve yeşil alandan oluşacaktır.' diyen Adanur, parkın çok modern ve vatandaşların ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılacağını kaydetti.

Ahmet Adanur, şöyle devam etti:

'Eskiden bu alanlar kum ocaklarıydı ve kum çıkarıldığı için düzensiz bir nehir yatağı oluşmuştu. Her yıl çok sayıda insanımız bu çukurlarda boğuluyordu. Hem bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak hem de ilçeye yeni yeşil alanlar ve parklar kazandırmak için 60 dönümlük alanda park çalışması başlattık.'
Kaynak: AA