Gambiya'da Jammeh Destekçisi Gazetenin Yayını Durduruldu

Gambiya'nın eski Devlet Başkanı Jammeh'i desteklediği iddia edilen The Daily Observer gazetesinin yayını durduruldu.

Gambiya'da, eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh'in lehinde yayın yaptığı ileri sürülen The Daily Observer gazetesinin yayınının durdurulduğu bildirildi.

Gambiya Gelir İdaresi tarafından yapılan açıklamada, gazetenin 425 bin dolar vergi borcu bulunduğu ve borcun ödenmemesi üzerine çalışmalarının durdurulduğu belirtildi.

The Daily Observer gazetesinin, eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh'i destekleyen yayınlar yaptığı gerekçesiyle cezalandırıldığı iddia edildi.

Gambiya makamları, eski Devlet Başkanı Jammeh'in yurt içindeki varlıklarına el koymuş, hesaplarını dondurmuş ve Jammeh ile ilişkili olan birçok şirkete el koymuştu.

Jammeh, kaybettiği devlet başkanlığı seçiminin ardından iktidarı bırakmaması üzerine ülkede siyasi kriz çıkmıştı. Bunun üzerine Jammeh, Ekvator Ginesi'ne gitmeyi kabul etmişti.

Gambiya'da son dönemlerde Jammeh destekçileri ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğuna (ECOWAS) bağlı birlikler arasında zaman zaman çatışmalar çıkıyor.

ECOWAS'a bağlı askeri birlikler, Jammeh'in seçimleri kaybetmesinden sonra Gambiya'da istikrarın sağlanması ve yeni yönetimin rayına girmesine destek olmak amacıyla ülkede güvenliği sağlıyor.

Kaynak: AA