AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, fırsat eşitliği sağlandıktan sonra eğitimde başarının yakalanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması
Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) tarafından Muş’ta iftar programı düzenlendi.

Atatürk Parkı’nda düzenlenen iftar programına Vali Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gıyasettin Eyüpkoca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, LASİAD yönetimine teşekkür etti. Başkan Asya, "Bugün bizler için müstesna bir gün. Ramazanın aslına uygun, infakın, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve kardeşlik hukukunun gereği fiili olarak izah etmek üzere, LASİAD, İstanbul’da kendi sofralarından, kendi ailelerinden fedakarlık yapmak suretiyle Muş’taki kardeşleriyle iftar sofrasında buluştular. Oruç, kutsaldır, azizdir ama dinimizin, geleneğimizin, örf ve ananelerimize göre misafirler de azizdir" dedi.



"Ülkemizin başı sağ olsun"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, konuşmasına Diyarbakır’daki terör saldırısı ve Şırnak’taki helikopter kazasına değinerek, "Ramazanın güzelliği bu tür etkinliklerde ama maalesef dün acı bir haber aldık. Diyarbakır Lice’de, terörle mücadele ederken şehit düşen askerlerimiz, yine Şırnak’ta elim bir helikopter kazasıyla şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.



"Ramazan paylaştıkça güzeldir"

"Ramazan paylaştıkça güzel, birbirimizle gönüllerimizi açtıkça güzel, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdikçe, kardeşliğimizi pekiştirdikçe güzel" diyen Cevdet Yılmaz şöyle konuştu:

"Bu mübarek ayı bize lütfeden Cenab-ı Allah, aslında Müslümanlara çok büyük bir ayrıcalık vermiş durumda. Bu güzel ayı hep birlikte en güzel şekilde idrak etmenizi temenni ediyorum. Özellikle Kuran ayı olan Ramazan’da, ilme, Kuran’a daha fazla eğilmeyi temenni ediyorum. Kuran-ı Kerim’i kendisine indiği Peygamberliği aldığı bu ayda Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa’yı daha fazla tanımaya, daha fazla anlamaya vesile olmasını temenni ediyorum. Bu ay ilim ayı, kaynaşma, kardeşlik ayı. Doğusuyla batısıyla, kuzeyi güneyiyle, bütün ülkemizin, bütün milletimizin kardeşliğine, kaynaşmasına, birliğine vesile olmasını diliyorum.”

"Fırsat eşitliği sağlanınca başarı geliyor"

Daha sonra TEOG’da tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan Eda Beytaş’ı ve bomba bulan drone icat eden ortaokul öğrencisi Mert Delibalta isimli öğrencileri ödüllendiren Yılmaz, "Demek ki, fırsat eşitliği sağlanınca, okullar yapılınca, öğretmenler gelince, huzur ortamı tesis edilince başarı kendiliğinden geliyor. Bu başarı, aynı zamanda bölgenin başarısı. Bugün Bingöl’de Ayşe kardeşimize ödül takdim ettik. Özellikle kız çocuklarımız birinci oluyor. Demek ki, kızlarımız daha azimli ve disiplinli çalışıyorlar. Erkek çocuklarımıza örnek olmasını diliyorum. Bunun yanı sıra Mert Delibalta kardeşimiz de, bir dron icat ederek mucit olduğunu gösterdi. Patlayıcıları keşfeden bir araç geliştirdi. Türkiye’nin geleceği de Mert gibi çocuklarımızda. Yenilik yapan, teknoloji üreten, katma değeri yüksek bir ekonomiyi bu gençlerimizle kuracağız inşallah. 2023, 2035, 2053 ve 2071’i Mertlerle, onların icatları, geliştireceği ürünlerle inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler iftar programının ardından teravih namazını kılmak üzere camiye geçti.
Kaynak: İHA