Üniversiteli Gençlerden Köy Okuluna Destek

Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle İnebolu ilçesindeki köy okulunu ziyaret edip spor malzemeleri ve kitap yardımı yaptı.

Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta başkanlığındaki 16 kişilik öğrenci grubu, İnebolu'nun Evrenye Köyü Mehmet İnce Ortaokulunu ziyaret etti.

Öğrenciler kendi imkanları ve gönüllü sponsorların katkılarıyla temin ettikleri çeşitli spor malzemeleri ile 700 civarında kitabı okula hediye etti. Spor yöneticiliği öğrencileri ayrıca ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı.

Doç. Dr. Orta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi 3. sınıf öğrencilerinin hayata geçirdiğini söyledi.

İnsanların sadece kendileri için yaşamaması gerektiğini ifade eden Orta, 'Bu anlamda bütün doğaya, çevreye, hayvanlara, insanlara mutlaka katkı sağlanmalı. Bu bir farkındalık çalışması. Bütün öğrencilerin, bütün insanların sosyal sorumluluk projelerine destek vermelerini diliyoruz.' dedi.

Projenin yürütücüsü olan Okan Üniversitesi öğrencisi Hazal Şişman de kendisinin de İnebolulu olduğunu belirterek, 'Annem, babam buralı. Okulun öğrenci sayısının az olmasından ve okula destek verme amaçlı bu okulu tercih ettik. Benim köyümün okulunu desteklemek ve öğrenci sayısını arttırmak, burada çocuklara spor kültürünü aşılamak, sporu tanıtmak istedik. O yüzden burayı seçtik.' diye konuştu.

Çocuklara başta spor malzemeleri olmak üzere kitap ve ders araç gereçleri yardımında bulunduklarını belirten Şişman sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bunları yaparken kendi imkanlarımızın yanında, tanıdığımız insanların, sponsorlarımızın yardımlarını da kullanarak, bu işi gönüllü bir sponsorluk haline dönüştürdük. Hiç kimse bunun karşılığında bizden bir şey istemedi. Evrenye Ortaokuluna yaptığımız yardımlar arasında futbol, basketbol ve voleybol topları, antrenman hunileri, badminton seti, dart takımı, kelime oyunu, satranç takımı, denge oyunu, kamp şapkaları, hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, ders ve kaynak kitapları yer alıyor.'

Okul Müdürü Salih Gül ise yardımları nedeniyle Okan Üniversitesi öğrencilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA