Sinek Kaydı Unutuldu, Yeni Moda Kirli Sakal

Damat tıraşı artık tarih olmak üzere. Son zamanlarda damatlar dünya evine girerken ’sinek kaydı’ olarak bilinen damat tıraşını değil ’kirli sakal’ı tercih ediyor.

Son yıllarda damatlar sakalı tercih ediyor. Her 10 damattan 8-9’u sakallı olarak düğün gecesine katılıyor. Bir internet sitesinde yapılan ankette ise gelin adaylarının sadece yüzde 29’u sinek kaydı damat tıraşını tercih ederken, ’kirli sakal’a yüzde 57 oy çıktı. Damat adaylarının yüzde 31’i, ’sinek kaydı vazgeçilmezim’ derken damatların yüzde 51’i ’sakal’ı tercih etti.

Hal böyle olunca berberler de artık damat yolu gözler oldu. Bir zamanlar berberlerin fiyat tarifesinde bile yer alan damat tıraşını isteyen çiftlerin azaldığına dikkat çeken erkek kuaförü Mustafa Demirciler, "Artık sahnelerde kaba sakallı damat görmek insanı şaşırtmıyor. Atalarımızdan bize kalan yüz yıllarca süregelen damat tıraşını artık az sayıda damat tercih eder oldu." diyor.

Bursa’da 28 yıldır düğün fotoğrafçılığı yapan Ümit Kılıç, "Yıllar önce damatlar düğün sabahı ilk iş olarak berbere gider, itinayla sinek kaydı tıraşı olurdu. Normal tıraş 10 liraysa damat tıraşı 100-150 liraydı. Ama şimdilerde yeni moda sakallı damat. Neredeyse her 10 damattan 9’u sakalı tercih eder oldu. Damatlar sadece saçını düzeltmek için berbere gider oldu. Geçenlerde nişan merasimine gittim. Torununun nişan yüzüğünü takmak için sahneye davet edilen dede, damadın sakallı olduğunu görünce nişan yüzüğünü takmadı."

Damatlar ise gelin adaylarının ’Yakışıyor’ yönlendirmesiyle kirli sakalı tercih ettiklerini dile getiriyor. Kısa bir süre önce dünya evine giren B.D., "Eşimin ve çevremdekilerin yönlendirmesiyle sakalı tercih ettim. Bazıları çok şaşırırken, bazıları ise çok beğendi." ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA