Eskimeyen Türk Filmleri İstanbul Şehir Üniversitesi'nde

'Eskimeyen Filmler Programı' kapsamında, Yeşilçam'ın unutulmaz filmleri arasında yer alan 3 film, 12 Mayıs'ta İstanbul Şehir Üniversitesi'nde sinemaseverlerle buluşacak.

Türk sinemasının eskimeyen filmlerini yeniden beyaz perdeyle buluşturmak amacıyla Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmaları ile İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle düzenlenen 'Eskimeyen Filmler Programı' kapsamında, 3 film İstanbul Şehir Üniversitesi'nde gösterilecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Şehir Üniversitesinin destekleyicileri arasında yer aldığı, Yeşilçam’ın unutulmaz klasiklerinden modern Türk sinemasının ödüllü filmlerine kadar 22 eseri sinemaseverlerle buluşturan program çerçevesinde, 12 Mayıs'ta üniversitenin Batı Kampüs Sinema Salonu’nda 1965 yapımı 'Bitmeyen Yol', 1982 yapımı 'Çiçek Abbas' ve 1989 yapımı 'Hanım' filmleri izlenebilecek.

Her gösterim öncesi çeşitli akademisyen ve yazarların sunumlarının yer aldığı programda, panellerle birlikte Yeşilçam’ın günümüzde insanların duygu topografyalarında nasıl karşılık bulduğu da tartışılıyor.

Yönetmenliğini Duygu Sağıroğlu’nun yaptığı, göçün yolları tıkadığı ve işsizliğin kol gezdiği 1960'ların Türkiyesinde geçen yaşam kavgalarına odaklanan 'Bitmeyen Yol' filmi, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Çelikcan’ın sunumuyla gösterilecek.

Sinan Çetin’in yönetmenliğini, Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrolleri üstlendiği, ikonik Türk komedi-drama filmi 'Çiçek Abbas' filminin gösterimi İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezih Erdoğan’ın sunumuyla yapılacak.

Program, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özge Özyılmaz’ın sunumuyla gösterilecek Halit Refiğ filmi 'Hanım' ile son bulacak.
Kaynak: AA