Bozbey 'Halk Günü'Nde Vatandaşı Dinledi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, halk gününde 205 kişiyi dinledi.

Bozbey 'Halk Günü'Nde Vatandaşı Dinledi
Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleştirilen halk gününe 205 kişi katılarak taleplerini Bozbey’e iletti. Vatandaşları dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını da ağırladı. İhsaniye Kadın Derneği ile görüşen Bozbey, Bursa’da 40’ın üzerinde kadın derneği olduğunu ve kadın derneklerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“Halk Günü”nde Uludağ Üniversitesi Havacılık Topluluğu ile Uludağ Üniversitesi Spor Birliği’ni de ağırlayan Başkan Bozbey, daha önce Havacılık Topluluğu’na söz verdiği yamaç paraşütünü gençlere hediye etti. Öğrencilerin sportif faaliyetlerde bulunmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Mustafa Bozbey, gençlerin Nilüfer Belediyesi’nin Fadıllı Mahallesi’nde bulunan Havacılık Tesisleri’nden yararlanmalarını istedi.

Bozbey’i ziyaret edenler arasında Mina Otizmle Yaşam Derneği de vardı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde Başkan Bozbey’i ziyaret eden Mina Otizmle Yaşam Derneği Başkanı Canan Cihan Kılınç ve dernek üyeleri, Nilüfer Belediyesi ile birlikte ortaklaşa projelere imza atmak istediklerini dile getirdiler.

Geç saatlere kadar her vatandaşı tek tek dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son zamanlarda vatandaşlardan gelen iş taleplerinin arttığına dikkat çekerek, “İşsizlik sorununu biz çözemeyiz. Ülkemizde işsizlik rakamları TÜİK raporlarına göre yüzde 12.7’ye yükselmiş durumda. Bu rakam üniversite mezunlarında yüzde 28 civarında. Belediyelerin de bir istihdam hakkı var. Biz tüm arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz, tanıdık ya da tanımadık önemli değil, işe almak için öncelikle ihtiyaç olması gerekiyor. İhtiyaç olmadığı takdirde oraya bir personel alabilme ihtimalimiz asla olamaz. İhtiyaç olması durumunda kaç kişi başvurduysa İnsan Kaynakları Kurulumuz profesyonelce yaklaşarak öncelikle Nilüfer’de oturanları kriterlere göre işe alıyor ve ben sadece kararı onaylıyorum. Keşke imkanımız olsa da bütün talepleri yerine getirebilsek. Geçen yıl 500’e yakın başvuruyu işverenle buluşturduk. İlgili kurum bizden anlaşmamız gereği personel talep ediyor ve yönlendirdiğimiz arkadaşlarımız kurum tarafından seçilerek işe başlıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA