Cumhurbaşkanlığı Ve Yeni Hükümet Sistemi Konferansı

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kuzu: 'Bu, AK Parti ve MHP'nin projesi değildir. Bu sonuç olarak milletin milli bir meselesidir'

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, anayasa değişikliğine ilişkin 'Bu AK Parti ve MHP'nin projesi değildir. Bu sonuç olarak milletin milli bir meselesidir.' dedi.

Kuzu, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Hükümet Sistemi' konulu konferanstaki konuşmasında, 16 Nisan'daki halk oylamasının bugüne kadar gerçekleştirilenler arasında en önemlisi olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye süreç içerisinde gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Kuzu, 'O olmasaydı bu metin bu noktaya gelmezdi. Yıllardan beri arkasında koştuğumuz bir sistemdi ama sayımız yetmediği için getiremedik. Sayı sorunu vardı, o da bunu tamamladı ve büyük devlet adamlığını gösterdi.' diye konuştu.

Kuzu, Türkiye'nin kurtuluş reçetesinin oylanacağını anlatarak, 'Bilesiniz ki gelecek nesiller bizi mezarda yatırmaz, sürekli gelir sizi orada rahatsız eder, 'Neden hayır verdin bak memleket ne hale geldi?' diye. Bu AK Parti ve MHP'nin projesi değildir. Bu sonuç olarak milletin milli bir meselesidir.' diye konuştu.

Koalisyonların sadece Türkiye'yi değil birçok Avrupa ülkesini de 'batırdığını' dile getiren Kuzu, koalisyonların ortaya çıkardığı olumsuzlukları anlattı.

Kuzu, geçmiş yıllarda çok kısa süreli hükümetler kurulduğunu anımsatarak, bu hükümetlerin bazılarının 25'er veya 45'er günlük olduğunu, bu süre zarfında hiçbir şeyin yapılamayacağını söyledi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu belirten Kuzu, bu nedenle ülkenin istikrarlı bir yönetim modeline kavuşması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yürütmedeki ikiliği ortadan kaldıracağına dikkati çeken Kuzu, Tansu Çiller ile Süleyman Demirel, Turgut Özal ile Mesut Yılmaz, Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasındaki kavgaların Türk siyasi hayatında büyük sıkıntılar yaşattığını söyledi.

Kuzu ayrıca, anayasa değişikliği maddelerinin getirdiği diğer yenilikleri de anlattı.
Kaynak: AA