Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin'in İsmi Efeler'de Ölümsüzleşti
Efeler Belediyesi, geçtiğimiz aylarda İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısında şehit düşen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in isminin verildiği parkı hizmete açtı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Yiğitöz, mahallelerine yapılan park için Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür ederek Fethi Sekin’in isminin mahallelerinde yaşatılmasının kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü hatırlatarak sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Fethi Sekin kardeşimiz bu cumhuriyetin yetiştirdiği önemli evlatlarından biriydi. Belediye meclisinde aldığımız kararlar ile ilçemizde yeni yapılan parklara şehitlerimizin isimlerini ve maneviyatlarını yaşatmak üzere isimlerini veriyoruz. Meclis üyelerimiz başta olmak üzere tüm belediye personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, parkımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuşarak yeni yapılan parklara şehitlerin isimlerinin verilmesine devam edileceğini belirtti.
“HEPİMİZ BİRER FETHİ SEKİN’İZ”
Mehmet Akif Ersoy’un "Çanakkale Şehitlerine" şiirinden bir dörtlük okuyan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, "Uhud’tan Malazgirt’ten Çanakkale’den İzmir’e kadar, Alparslan’ın şehitlerinden, Kurtuluş Savaşı’nın, Atatürk’ün şehitlerinden 15 Temmuz şehitlerine ve İzmir’e Fethi Sekin’e kadar bütün şehitler, bu milletin ölümsüzlüğünün birer nişanesidir. Onların isminin buralarda yaşaması da onlara gösterdiğimiz küçük bir kadirşinaslığın göstergesidir diye düşünüyorum. Ne zaman lazım olursa, ne zaman gerekli olursa hepimiz birer Fethi Sekin olarak bu istiklali, bu istikbali korumaya hazırız. Bundan sonra da hazır olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edilip, parkın açılış kurdelesi kesildi. Parkta bulunan hobi bahçesi ve mini hayvanat bahçesi davetliler tarafından beğeni ile karşılanırken, tören sonunda Efeler Belediyesi tarafından davetlilere keşkek ikram edildi.
