Depremzedelere Adıyaman Belediyesinin İmkanları Seferber Edildi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gele 5.5’lik depremden sonra bölgeye giden Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Samsat halkının derdine derman olmak için Adıyaman Belediyesinin imkanlarını seferber etti.

Depremzedelere Adıyaman Belediyesinin İmkanları Seferber Edildi
Depremden hemen sonra Vali Abdullah Erin ve AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden ile birlikte depremde zarar gören köyleri inceleyen Belediye Başkanı Kutlu, daha sonra Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Aydınlık’la birlikte yaralanan depremzedeleri ziyaret etti. Depremden sonraki günlerde de Samsat ve köylerinde ziyaretlerini sürdüren Başkan Kutlu, deprem bölgesini incelemeye gelen milletvekilleriyle birlikte Samsat’ta kurulan Mobil Afet Koordinasyon Merkezinde durum değerlendirmesine katıldı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun talimatıyla, Samsat ilçesinde depremde zarar gören içme suyu hatlarındaki arızayı gideren Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri şimdiye kadar su sorununu yüzde 80 oranında çözerek, üç konteyner ve iki okulun su bağlantısını tamamladı. Çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren ASKİM ekiplerinin yanı sıra, Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de ilçenin temizlik işlerini sürdürüyor. İlk günden bu yana bölgede bulunan Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de enkaz kaldırma ve su ihtiyacını giderme çalışmalarına devam ediyor. Başkan Kutlu, “Yaşanan depremden dolayı il merkezimizde 47’si hafif, 3 tanesinde orta ölçekli olmak üzere toplamda 50 binamızda hasar var. Hafif ve orta ölçekli hasarlı binalardan geriye kalan hasarlı yerler ise camilerimizdir. 7 camimizin minaresinin aleminde meydana gelen hasara tehlike oluşturmaması için ivedi bir şekilde müdahale ettik, beşini söktük. Geri kalanların da onarımını gerçekleştirdik” diye konuştu.

Adıyaman Belediyesinin ilgili her biriminin depremden hemen sonra yaralarını sarmak için ilçelerine geldiğini söyleyen Samsatlılar da, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya ve ekibine teşekkür ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA