Uşak Kalkınma Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı

Uşak Valisi Okur, 'Yeni logomuzla Uşak'ı 'Altın Şehir' olarak tanıtacağız'.

Uşak İl Kalkınma Vakfı 2017 yılı olağan genel kurul toplantısı düzenlendi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar'ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda, 2016 - 2017 yılı faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve gelir-gider tabloları okunarak oylanıp oy birliği ile ibra edildi.

Uşak Valisi Ahmet Okur, yaptığı konuşmada, ili ulusal ve uluslararası arenada tanıtma çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalara başladıklarını belirten Vali Okur, şunları kaydetti:

'Uşak adına valilik olarak yeni bir logo geliştirerek tescilini yaptırdık ve kullanmaya başladık. Yeni logomuzla Uşak'ı 'Altın Şehir' olarak tanıtacağız. İnşallah Haziran ayından itibaren de Blaundus antik kentinde kazı çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmaları il özel idaresinin imkanları ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Banaz'da Uşak'ın tarihi ile ilgili çok ciddi bir kazı yaptık. Orada günümüzden 300-320 bin yıl öncesine ait çok değerli kalıntılar bulundu. Önümüzdeki sene de buradaki kazı çalışmalarına devam edeceğiz. Mayıs ayında gerçekleştirilecek Ulusal Arkeoloji Kongresi'nde bu kazılar Uşak adıyla birlikte tanıtılacak.'

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı son buldu.

Özmerkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, kaymakamlar, sanayiciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vakıf üyeleri katıldı.

Kaynak: AA