Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, GTO'yu Ziyaret Etti

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ve beraberindeki grup müdürleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nu ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, GTO'yu Ziyaret Etti
28.Vergi Haftası dolayısıyla gerçekleşen ziyarette Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan GTO Başkanı Hıdıroğlu, vergisini düzenli ödeyen mükelleflere uygulanacak indirimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu uygulama ile mükellef vergisini düzenli ödeme alışkanlığı edinmeye daha istekli olacaktır” dedi.

Vergi Haftasını da kutlayan Hıdıroğlu, vergi ile ilgili kanun ve yönetmeliklerin artık mükelleflerin önünü açacak şekilde revize edilmeye başlandığını kaydetti.

Hıdıroğlu, “Yıllardır uygulanan af ve cezaların vergisini düzenli ödeyen mükellefleri mağdur ediyordu. Düzenli vergi ödeyenler için getirilen indirim daha eşitlikçi bir yaklaşım. Bu uygulama daha fazla mükellefi düzenli ödeme yapmaya teşvik edecektir. Vergi yavaş yavaş o soğuk ve öfkeli yüzünden uzaklaşıyor” dedi.

Hıdıroğlu konuşmasında vergi kanun ve yönetmeliklerinde yapılan değişiklikleri mükellefe anlatma noktasında Vergi Dairesine destek olabileceklerini de sözlerine ekledi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ise kanun ve yönetmeliklerde yapılacak düzenlemelerde iş dünyasını da taraf olarak kabul ettiklerini belirterek, istenilen noktada olmasa da birlikte karar vermeye çalıştıklarını söyledi.

Tekin, “Vergi kanun ve yönetmeliklerde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı iş dünyası ile paylaşmaya gayret ediyoruz. Sizlerden aldığımız veri ve bilgileri dikkate alarak uygulamaları güncelliyoruz. Henüz bu birlikte hareket etme istediğimiz seviyede olmasa da birlikte karar vermeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi heyetinde Başkan Halil Tekin’in yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Fatih Güllüoğlu ve Sadık Koçak, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Karakaş, Bülent Evyapan, Kamil Tosun ve Mustafa Zor da hazır bulundu.
Kaynak: İHA