Ulu Cami'nin Ayakkabı Boyacıları Kapalı Mekan İstiyor

Bitlis'te tarihi Ulu Cami önünde ayakkabı boyacılığı yapan üç arkadaş, kış şartlarında da çalışabilmek için yetkililerden kapalı mekan istedi.

Ayakkabı boyacıları Aydın Başboğa, Savat Kılvan ve Sait Argut, her gün tarihi caminin önüne gelerek ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Bu sayede evlerine ekmek götüren 3 boyacı, mesleklerini kışın kar ve soğuk havada da sürdürebilmek için caminin çevresinde bir yerlere kendileri için kapalı mekan yapılmasını istiyor.

Boyacılardan Başboğa, AA muhabirine, yaklaşık 23 yıldır boyacılık yaptığını anlattı.

Sabah erken saatlerde çalışmaya başladıklarını ifade eden Başboğa, "Kışın bazen kar ve soğuktan 5 ay tezgahımız kapalı kalıyor. Bize kapalı bir yer yapılmasını istiyoruz. Bize yer yaparsa çok minnettar kalırız." dedi.

Kılvan ise evli üç çocuk babası olduğunu, geçimini boyacılık yaparak sağladığını dile getirdi.

Yaklaşık 17 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü anlatan Kılıvan, "Yazın geçimimizi sağlıyoruz. Yağmur ve kar yağdığı zaman kahve köşelerinde oturuyoruz çalışamıyoruz. Tek isteğim bize yer yapılmasıdır. Bize yardımcı olsunlar kışın da çalışmak istiyorum." diye konuştu.

Argut de ikisi engelli 6 çocuğu olduğunu, kendisinin de yüzde 44 engeli bulunduğunu ifade ederek, "Ağır iş yapamıyorum. Kış olduğu zaman aylarca iş yapamıyoruz. Ama şükür idare edip geçiniyoruz. Kışın da çalışabilmek için kapalı yer istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA