Bilecik'te ''Engelliler Günü Farkındalık'' Yürüyüşü

Bilecik'te, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ''Engelliler günü farkındalık'' yürüyüşü gerçekleştirildi.

Belediye Şadırvan Parkında bir araya gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit, Bilecik Engelsizler Yaşam ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Halit Altıntaş ile vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Etkinlik, Dernek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Eldemir, yaptığı konuşmada, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün kutlamadan ziyade bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

Kutlamadan ziyade vatandaşların hayatını kolaylaştırma anlamında yeni farkındalıklar oluşturma ve duyarlılığı arttırmada çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Eldemir, ''Devletimiz ve hükümet özellikle de son dönemlerde sosyal devletin gereği olarak bütün engellilere yardımcı olmaya çalışıyor. Bizler de her an birer engelli olmaya aday olduğumuzu hatırlayarak, bu konuda yani dezavantajlı vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmada elimizden geleni yapmalıyız.'' ifadelerini kullandı.

Yağcı da belediye olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma ve mutlu etme adına güzel çalışmalar yaptıklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz. Devletimiz ve hükümetimizin güzel çalışmaları oluyor. Bununla birlikte birçok kurum ve kuruluşumuz da gerçekten bu konuda güzel çalışmalar yapma adına adeta yarışıyorlar. Akülü ve tekerlekli sandalye yardımları başta olmak üzere ulaşımda gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz.''

Diğer taraftan, Osmaneli ilçesinde, AK Parti İlçe Kadın ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşü, İmam Hatip Ortaokulu önünde Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ile çok sayıda vatandaş belediye önüne kadar yürüdü.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, engellilerin birer değer olduğunu ifade ederek, ''Bizim anlayışımızda engellileri sadece 3 Aralık günü hatırlamak diye bir şey söz konusu değil. Şunu belirtmek isterim ki bizler için her biri ayrı değerli. Bu dünyada yaşayan herkes yarının engelli adayıdır. Bu bilinçte olup bu bilinçle hareket etmeliyiz. '' diye konuştu.

Şahin ise yaşantı akışının kontrol altında olmadığını belirterek, ''Herkes engelli olma potansiyeline sahiptir. Bu sorun, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar ele alınması gereken bir konudur. Diğer bir deyişle toplumumuza düşen en büyük vazife, engelli vatandaşlarımızın hiçbir engele takılmadan hayatlarını idare ettirebilmelerini sağlamaktır.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA