Hafta Sonunu Bulgaristan'da Geçiren Belediye Başkanlarına Seçmenlerinden Tepkiler

Edirne’nin Bulgaristan sınırındaki ilçelerin yurt dışında geçirdikleri süreler ile rekor kıran belediye başkanlarına bölge halkından gelen tepkiler büyüyor. Başkanların şehirle ilgilenmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, "Yılın 365 günün yarıyılında başkanımız hep dışarıda. Bulgaristan’da gezer. Havsa ile hiç ilgilendiği yok. Bu bilinmeyen bir şey değildi ama medyaya yansıyınca daha fazla ilgi çekmeye başladı" dedi.

Hafta Sonunu Bulgaristan'da Geçiren Belediye Başkanlarına Seçmenlerinden Tepkiler
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “2,5 yılda 557 gün yurt dışında kalan CHP’li belediye başkanı var” açıklaması sonrası, bahse konu geçen belediye başkanları tespit edildi. Edirne’ye bağlı Havsa ve Süloğlu ilçelerinin belediye başkanları olan Oğuz Tekin ve Mehmet Ormankıran’ın, yurt dışı seyahatleri dikkat çekti.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin’in, başkanlığı döneminde 185 defa yurt dışına çıkış yaparak 557 gün makamından uzak kalmasıyla rekorun sahibi olduğu ve Edirne’nin bir diğer ilçesi Süloğlu’nun Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran’ın 334 gün ile ikinci sırada yer aldığı açıklandı.

"Seçimlerde halk bilir"

Havsa ilçesinden Yılmaz Arda, "Vallahi bizler de duyuyoruz ama kendimiz görmedik çıktığını falan da. İyi bir şey değil bence. Seçimlerde halk bilir, ondan sonra kendi bakar işine" dedi.

Havsa ilçesi sakinlerinden Beyti Bitti ise, "Yılın 365 günün yarıyılında başkanımız hep dışarıda. Bulgaristan’da gezer. Havsa ile hiç ilgilendiği yok. Dükkanlar bile satılığa çıkartıldı. Hizmetlerden memnun değiliz. Çok eksiğimiz var. Havsa hiç ileri gittiği yok hep geri gidiyor" ifadelerini kullandı.

Engin Oğulpaşa da, "Mesela adliye vardı Havsa’da kalktı. Onun dışında pazaryeri ile ilgili sıkıntılarımız var. İnşaat olduğundan dolayı insanlar sokak aralarında alışverişlerini zor bir şekilde yapıyor. Tabi son günlerin konusu belediye başkanımızın yurt dışında çok fazla bulunması, bu konu zaten halk tarafında zaman zaman insanlar birbirleri ile konuşuyorlar. Bu bilinmeyen bir şey değildi ama medyaya yansıyınca daha fazla ilgi çekmeye başladı.

Bizim başkanımızdan istediğimiz bu sorunlar çözülmesi, yurt dışı ziyaretlerini biraz daha kısaltıp biraz daha Havsa ile ilgilenirse biz de halk olarak daha mutlu olacağız" diye konuştu.



"Bu rakamlar, konsantrasyon, çalışma ve dikkat dağınıklığına yol açar"

AK Parti Havsa İlçe Başkanı Aydın Balkan da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz Havsalılar olarak bunu tahmin ediyorduk. Bu bizim için sürpriz olmadı. Zira başkanımız neredeyse iki günde bir yurt dışına çıkıp geliyor. Başkanın bu ikinci dönemi, Havsa’da iki dönemdir hiçbir sorunumuza çözüm bulamadık. Başkanımızın iki, iki buçuk yıl içerisinde 557 gün yurt dışına çıkıp gelmesi mutlaka konsantrasyon problemleri, çalışma problemleri, dikkat dağınıklığı getirecektir. Havsa’nın sorunları katbekat büyüyerek devam ediyor" dedi.



Süloğlu halkı da başkanına tepkili

Süloğlu sakinleri de yurt dışı çıkış sayıları ve kalış süreleri nedeniyle başkana tepki göstererek, "Bu rakamlar normal olur mu? Olmaz. Şimdi bu kadar gezi olduğu zaman 365 güne paylaştırdığımızda bir yılı aşıyor. Bu kadar olmaması lazım, çıkmaması lazım. Küçük bir yerde yaşıyoruz, ilçemiz için bu iyi bir şey değil. Biz burada esnaf olarak ilçe halkı olarak bunu uygun görmüyoruz. İnşallah bundan sonra kendisini toparlar. Mesaisini Süloğlu halkına hizmet için, vatandaşın rahatı, refahı için mücadelesini verir" diye konuştu.

AK Parti Süloğlu İlçe Başkanı Kadir Üstüntaş da Süloğlu’nun böyle bir haberle anılmasını istemediklerini belirterek, "Süloğlu ufak bir ilçe burada yapılması gereken onca iş varken, belediye başkanımızın Türkiye şampiyonu olacak şekilde yurt dışına çıkması ve bu şekilde haber olması bizleri üzmüştür" dedi.



O belediye başkanları konuştu

Havsa ilçesi Belediye Başkanı Oğuz Tekin, iddialara cevap verdi. İHA’ya konuşan Tekin, "Verilen rakamlara göre kalış sürem bahsedildiği gibi 557 gün değil. E-devlet üzerinden giriş çıkış saatlerimizi indirdik. Toplamda 900 saat yurt dışında geçirdiğim vakit var. Bunu da 24 saate oranladığımızda ortalama 38 gün yapıyor. Bunun zaten 19 günü resmi ziyaretler. Onun dışında mesai saatleri içerisinde kesinlikle şahsi çıkışlarım olmadı. Resmi aracımı ve harcırah kullanmadım. Çıkış saatlerime bakıldığında örneğin akşam saat 21.00 sıralarında çıkmışım gece yarısı 02.30’da dönmüşüm, tarih attığı için 2 gün günü gözüküyor" dedi.

Süloğlu ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran da "Biz Bulgaristan’a sınırı bulunan bir belediyeyiz. Bizi bir Kayseri bir Konya Belediyeleri ile kıyaslamak doğru değil. Kardeş belediyelerimiz, AB projelerimiz ve üyesi olduğumuz birlikler var. Giriş-çıkış sürelerimiz ortada. Resmi ziyaretlerin dışında asla belediye imkanlarını kullanmadım. Kaldı ki ailemin bir bölümü Bulgaristan’ın Şumnu kentinde ikamet ediyor. Ailemle gittiğim ziyaretlerim var" ifadelerini kullandı.

Her iki belediye başkanı da görüntülü açıklama yapmak istemediklerini, ilerleyen günlerde ortak bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA