Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği Yayımlandı

Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım planı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) sunulmadan önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetki devri yapılmış ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından incelenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, elektrik dağıtım şirketlerin ilgili yıla ait yatırım planı, EPDK'ya sunulmadan önce yerindelik ve öncelik bakımından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetki devri yapılmış ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından incelenecek.

Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırım faaliyetleri, kullanıcılar ile ilgili faaliyetleri, işletme ve bakım faaliyetleri, genel aydınlatma faaliyetleri, mali konular, satınalma ve satış işlemleri ile ilgili faaliyetler, bilişim ve şebeke işletim sistemleri altyapısı, hizmet kalitesi, hukuki süreçler, lisanssız elektrik üretimine ilişkin iş ve işlemler denetlenecek.

Elektrik dağıtım şirketleri periyodik olarak yılda en az bir kere denetlenecek ancak gerek görülmesi veya başvuru üzerine kısmi denetimler yapılacak.

Öte yandan 13 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Elektrik Dağıtım Şirketlerinin Faaliyetlerinin İncelenmesi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik" yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: AA