'Tahir İle Zühre' Müzikali Zorlu PSM'de Sahnelendi

Özgün bir Anadolu masalı üzerine kurulmuş 'Tahir ile Zühre' müzikali, Türkiye'de ilk kez 'OffBroadway' yöntemiyle sanatseverlerle buluştu Yapımcı Varlıer: '15 yıldır peşinde koştuğum bir ilki gerçekleştirerek, Türk kökenli bir müzikali, Broadway standartlarında gerçekleştirme hayalim, konser formatında da olsa, bu gece gerçeğe dönüştü. Bunun verdiği hazzı kelimelerle tarif edebilmem mümkün değil'

"Tahir ile Zühre" müzikali, Türkiye'de ilk kez "Off-Broadway" yöntemi uygulanarak, konser formatında sanatseverlerle buluştu.

Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde gerçekleşen "Tahir ile Zühre" müzikali, "Broadway matematiği" ile yazılıp bestelenerek, Broadway'de uygulanan yöntemle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yapımcı Duygu Varlıer, oyundan sonra yaptığı açıklamada, müzikallerin önemine dikkati çekerek, "15 yıldır peşinde koştuğum bir ilki gerçekleştirerek, Türk kökenli bir müzikali, Broadway standartlarında gerçekleştirme hayalim, konser formatında da olsa, bu gece gerçeğe dönüştü. Bunun verdiği hazzı kelimelerle tarif edebilmem mümkün değil." dedi.

Müzikale destek veren şirketlerin sahiplerine teşekkür eden Varlıer, şöyle devam etti:

"Sponsorlar haricinde oyunun yazarından bestecisine, yönetmeninden sanatçılarına, tasarımcılarımıza, orkestra elemanlarına, koreografına, korrepetitörüne kadar herkesin büyük heyecan içinde ortaya koydukları çabalarını ve katkılarını ortaya koyduğu bu proje sayesinde, Tahir ile Zühre konserini gerçekleştirdik. Provalarımız nasıl coşkuyla gerçekleşti. Zorlu Grubu'na binlerce kere teşekkür ediyorum, onlar olmasaydı biz, hiçbir şey yapamazdık."

Varlıer, müzikalin başarıyla ortaya konulduğunu vurgulayarak, "Bundan sonra yaptığımız bu güzel müzikalleri yurtdışına taşımamızın zamanı geldi, geçiyor. Bu değerin kıymetini bilip, her birlikte olalım, Hindistan, Hollywood karşısında bir Bollywood yaptı, biz neden yapamayalım? Biz neden dünyaya kendimizi tanıtıp, Ortadoğu'nun Romeo ve Juliet'ini, Tahir ve Zühre ile ilerletmeyelim?" değerlendirmesinde bulundu.

Duygu Varlıer'in yapımcılığını, Onur Turan'ın yönetmenliğini, Şefik Onat'ın yazarlığını, Eylem Pelit'in müzik direktörlüğünü, Aslı Varlıer Pelit'in kreatif iletişim direktörlüğünü, Nur Sonbahar'ın koreograflığını üstlendiği müzikalin oyuncu kadrosunda ise Ayça Varlıer, Barbaros Büyükakkan, Seyyal Taner, Renan Bilek, Can Bora Genç, Kenan Dağaşan ve Zafer Erdaş yer aldı.

Kaynak: AA