MAÜ'de 2023 Vizyonu Ve Yerli Otomobil Konferansı

Mardin’de Türkiye’nin 2023 vizyonu ve yerli otomobil konferansı yapıldı.

MAÜ'de 2023 Vizyonu Ve Yerli Otomobil Konferansı
Mardin Artuklu Üniversitesi’nin (MAÜ) ev sahipliğinde Vali Kılıçlar salonunda yapılan konferansa Profesör Doktor Muhittin Şimşek, MAÜ Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Bütün sıkıntılara rağmen Türkiye’nin ilerlediğini söyleyen MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Türkiye eskiden az gelişmiş ülke olarak kabul ediliyordu. Bugün bizim kalkınma notumuz 10.10 bu bir rekor, ne Çin’de var, ne Arjantin’de var, nede Avrupa ve Amerika kalkınma noktasında 2 veya 3 seviyelerde ama Türkiye’nin kalkınması harika bir atakla bütün sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yerli otomobilini, tankını, savaş uçağını ve en gelişmiş helikopterini bunun yanında da yapacağı uçak gemisine doğru giden bir Türkiye olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye’nin yeni vizyonunu değerli hocamdan dinleyeceğiz. Mardin’e geldikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.



“Türkiye’yi geleceğe gençler taşıyacak”

Türkiye’nin geleceğinin genlerde olduğunu belirten Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise, “Türkiye’nin 2023 vizyonunu ve yerli otomobil konu olarak seçtik çünkü son zamanlarda gündemde en çok bu hususlar ele alınıyor. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez, yakın geçmişimiz ile ilgili genç kardeşlerimizin bazı konuları öğrenmesi kanaatindeyim. Bir gerçek var oda şudur sıranın ön tarafında duran hocalarımız başımızın tacı ama esas gözümüzün nuru sizlersiniz. Çünkü bizi 2023 hedefine götürecek olan gençlerdir. Sıranın önünde oturan büyükleriniz ise sizlere yol gösterecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA