İstanbul hava durumu: AKOM uyarmıştı! Sağanak yağış başladı

AKOM ve meteoroloji internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İstanbul'da bu akşam fırtına ile aralıklı yağmur bekleniyordu. Gece saatlerinde İstanbul'da kuvvetli yağış etkisini göstermeye başladı.

İstanbul hava durumu: AKOM uyarmıştı! Sağanak yağış başladı
İstanbul hava durumu: AKOM uyarmıştı! Sağanak yağış başladı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen yağmur İstanbul'da etkisini akşam saatlerinde arttırdı. İstanbul'un birçok ilçesinde etkili olan sağanak yağış yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle ana arter ve yol kenarlarında nedeniyle su birikintileri oluşurken akşam saatlerinde evlerine giden vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar yağmurdan, yanlarında bulunan şemsiyelerini açarak korundu; bazıları ise ıslanmamak için tentelerin altına sığındı. Yağmur nedeniyle yollarda bulunan aydınlatma ışıklarına yağmurun şiddeti yansıdı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkması ve inmesi gereken yolcu uçaklarında gecikmeler yaşanıyor.

İstanbul hava durumu: AKOM uyarmıştı! Sağanak yağış başladı

Atatürk Havalimanı civarında etkisini artıran şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle, çok sayıda uçak havada tur artarken kalkması gereken uçaklar da gecikme yapıyor. İniş ve kalkışlarda 45 dakika ile 1 saat arasında değişen gecikmeler olabiliyor.

İstanbul hava durumu: AKOM uyarmıştı! Sağanak yağış başladı

Bu nedenle THY 'nin Almati - İstanbul seferini yapan uçağı başka bir meydana yönlendirildi. Yağmur sonrası oluşan araç trafiği nedeniyle Havalimanı'ndan çıkış yapacak yolcular da, taksi ve karşılayıcılarını beklemek zorunda kaldı. Seferlerin gecikmesi nedeniyle bağlantılı uçuşlarını kaçıran yolcular otellere yerleştirildi. Bu nedenle THY'nin otel desk bankosunda uzun kuyruk oluştu.

İstanbul'da akşam ve gece saatlerinde 30-75 kilometre hıza ulaşan rüzgarla sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, kentte bu akşam fırtına ile aralıklı yağmur öngörülüyor.

Meteoroloji de uyarmıştı!

İstanbul'da (Pazar) öğle saatlerinden itibaren görülecek olan sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (30-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Yağış Aralığı

17.12.2017 13:00-17.12.2017 23:59