Naksan Holding Davasında Tahliye Yok
Gaziantep’te FETÖ’nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding’e yönelik 2’si tutuklu 25 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması 2.5 günde tamamlandı. Tahliye talebinde bulanan sanıkların bu talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi. İş adami Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu’nun yakınları kararın açıklanmasının ardından göz yaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi.

Sanık Cahit Nakıboğlu’nun etkin pişmanlık yasasından faydalanıp faydalanamayacağı hususu ise Gaziantep KOM Şube ve Ankara KOM Daire Başkanlığı ile yapılacak müzakereler sonucunda karar verileceği açıklandı. Tutuklu sanık Cahit Nakıboğlu’nun adli tıp raporlarının sonuçları da değerlendirilen mahkemede, Nakıboğlu’nun cezaevinde kalmasına herhangi bir engel olmadığı ifade edilerek, tutukluluk halinin devamı kararı verildi.
Tutuklu sanıklar Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu, kararın açıklanmasının ardından kelepçelenerek cezaevine tekrar gönderildi, bu sırada mahkeme salonundaki yakınları ise göz yaşlarına boğularak, sinir krizleri geçirdi.
Duruşma mevcut delillerin incelenmesi, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
