Peygamber Sevdalılarının 'Kutlu Doğum' Açıklaması

Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl nisan ayında düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliklerini, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi olan Rebiüllevel ayında da düzenleme kararı aldı.

Platform Genel Başkanı Adnan Akgönül, platformun genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, platform olarak her yıl Peygamberimizin kutlu vilayeti münasebetiyle yurt içi ve yurt dışında mevlit etkinlikleri düzenlediklerini anımsattı.

Peygamber Efendimizin güzel ahlakını yaşamaya ve yaşatmayı bir görev ve sorumluluk olarak gördüklerini belirten Akgönül, "Peygamber Efendimizin örnek hayatını toplumda yaymak ve yaşatmak adına her yıl farklı temalarda işlemeye çalıştık. Toplumda unutulmaya yüz tutmuş sünneti ihya etmek amacıyla yola çıktık. Meydanlarda ve salonlarda milyonlara hitap ettik." diye konuştu.

Akgönül, Peygamber Efendimizi anmak için sabit bir gün ve hafta belirlemenin eksik olduğunu belirterek aksine Peygamber Efendimizi her yıl 365 günün tamamında anmaya anlatmaya ve yaşamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Akgönül, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum programıyla ilgili kararından sonra yönetim kurulumuzun geniş katılımlı istişaresiyle seyda, akademisyen, yazar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve kimi çevrelerde yaptığımız görüşmeler sonucu Hazreti Peygamberin dünyaya teşrifi olan 12 Rebiüllevel ayının hicri yılbaşına göre de kutlanmasına karar verilmiştir."

Kaynak: AA