Kamu Sanayi Ve Üniversite Buluşma Toplantısı

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Strateji Belgesi kapsamında oluşturulan Tekirdağ Çalışma Grubu ve Malkara Ticaret Sanayi Odasınca "Tarım Makinaları Sektörü" toplantısı gerçekleştirildi.

Malkara Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB Çorlu Birimi Müdürü Tolga Erkan, Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Eker, Prof. Dr. Bahattin Akdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ile Tarım Kredi Tekirdağ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve tarım makine sektörü temsilcileri katıldı.

Malkara kaymakamı Erkan Karahan, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler açısından en olağanüstü yüzyıl içerisinde bulunulduğunu vurgulayarak, mutlak surette gelişmelerin sanayici tarafından takip edilmesi gerekliliğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini en yüksek seviyeye taşımak adına kapı kapı dolaştıklarını aktardı.

KOSGEB Çorlu Birim Müdürü Tolga Erkan ise KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, firma temsilcilerinin sorun ve taleplerinin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA