KKTC'li Dernek Üyelerinden 15 Temmuz'un İzlerini Görmek İçin Ankara'ya Ziyaret
15 Temmuz’un izlerini yerinde görmek için Ankara’ya gelen KKTC Sağlıklı ve Onurlu Yaşam Derneği üyeleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı makamında ziyaret etti.

“KKTC Türkiye’nin ayrılmaz parçası”
KKTC’nin Türkiye’nin ayrılmaz parçası olduğuna vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Ak ise, "Burası sizin de vatanınız. Dünyanın neresinde bir Türk varsa burayı ana vatanı olarak görebilir. KKTC bizim ayrılmaz parçamız. Onların haklarının korunması lazım, iki kesim arasında ortak bir anlaşma sağlanırsa biz de memnun oluruz" ifadelerini kullandı.
KKTC Su Temin Projesi’nin yavru vatan için önemine değinen Başkan Ak, "Biz de yavru vatanla ilişkilerimizi yerel düzeyde güçlendiriyoruz. Kardeş belediyemiz Güzelyurt ile iş birliği halindeyiz. Orada Osmanlı Hanı Kültür Evi’nin hizmete girmesinde desteklerimiz oldu. Ayrıca Keçiören’de Etnografya Müzemiz içerisinde geleneksel ev formunu yansıttığımız Kıbrıs Evimiz var. Bizler Portakal Festivalinize katılıyoruz, KKTC de bizim her sene düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinliklerine katılıyor, folklor ve kültürlerinden esintileri Keçiören’e taşıyor. Hatta en fazla ilgi gören gecemiz de KKTC gecesi oluyor” dedi.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Kıbrıs halkının sevgi ve selamlarını getirdiklerini ifade eden heyet üyeleri, Başkan Ak’a plaket takdim ettiler. Hacıbayram Camii, Anıtkabir, Ankara Kalesi’ni gezen dernek üyeleri, Keçiören’in ödüllü vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nde de mini bir gezinti yaptılar. Heyet, ayrıca Kartaltepe Kent Ormanı, Botanikpark, Deniz Dünyası, Etnografya Müzesi, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı da görme imkanı yakaladı.
