2 Günlükken Teşhis Konuldu, 3 Aylıkken Ameliyat Oldu
İzmir’de kalça çıkığıyla doğan ve 2 günlükken tanı konulan minik Nehir’e 3 aylıkken cerrahi müdahale yapıldı ve sakat kalması önlendi.

Alçı sonrası özel bir cihaza geçildi. İşler yolunda gidiyor. Yürüme çağı geldiğinde bu cihazdan da kurtarıp sağlıklı yaşıtları arasında oynamaya göndereceğiz” dedi.
Kalça çıkığının doğumsal yerine gelişimsel olarak adlandırılmasının daha doğru olduğunu belirten Uzm. Dr. Paksoy da şu uyarılarda bulundu:
“İlerleyen aylarda da ortaya çıkabiliyor. O nedenle çocuk hekiminin bebeklerin aylık kontrollerinde her defasında kalça muayenesi yapması önemli. 2 aylıkken ultrason yapılmalı. Kalça çıkığı tedavi edilmezse çocuk sakat kalabilir, aksayarak yürür. Bu durum hem çocuğun spor aktiviteleri yapmasını zorlaştırır, hem de psikolojisini bozar.”
“İlk adımlarını görmeyi bekliyoruz”
Öte yandan, anne Çelik de çok zor bir süreç yaşadıklarını anlatarak, “İlk duyduğumda çok üzüldüm. Daha iki günlükken, bebeğinizin sevincini yaşarken böyle üzücü bir haber alıyorsunuz ve küçük meleğinize bunu yakıştıramıyorsunuz. Sonucun iyi olacağını düşünerek hem çocuk hem ortopedi doktorumuza güvendik, olumlu zamanlamayla müdahale edildi, şu an çok mutluyum. Her normal bebek gibi Nehir de bebekliğini yaşamaya devam ediyor. Sadece aplikasyon cihazı ve alçının verdiği belirli kısıtlamalarla bebekliğini yaşadı. Ama sıkıntımız yok. En çok onun ilk adımlarını görmeyi bekliyoruz. Çok mutlu olacağız o zaman” ifadelerini kullandı.
