Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Allah'ın izniyle çok değil en geç 1,5 yıl sonra İstanbul yeni belediye başkanına kavuşacak. Ümit ediyoruz ki bu belediye başkanı milli görüş ruhunu taşıyan bir belediye başkanı olur' 'Batıya güven olmaz. Amerika ve İsrail'e güven olmaz. Sırtınızı onlara dayarsanız size her zaman yanlış yaptırırlar'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Allah'ın izniyle çok değil en geç 1,5 yıl sonra İstanbul yeni belediye başkanına kavuşacak. Ümit ediyoruz ki bu belediye başkanı milli görüş ruhunu taşıyan bir belediye başkanı olur." dedi.

Karamollaoğlu, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, özellikle Irak ve Suriye'de meydana gelen hadiselerin temelinde, 2003 yılında Amerika'nın Irak'ı işgal etmesi olduğunu savundu.

Irak, Suriye, Mısır, Libya, Sudan, Somali, Yemen gibi ülkelerin bölündüğünü dile getiren Karamollaoğlu, "Biz Yemen türküleri söyledik ama bugün Yemen'de katliam var." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, İslam ülkelerinde yaşananlardan ders alınması gerektiğini belirterek, "Batıya güven olmaz. Amerika ve İsrail'e güven olmaz. Sırtınızı onlara dayarsanız size her zaman yanlış yaptırırlar. Size madalyalar verirler, cesaret madalyası da verirler. Başka şekillerde de sizi ödüllendirebilirler ama emin olun ki arkanızdan birtakım kuyuları kazmaktan vazgeçmezler." değerlendirmesinde bulundu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının kaldırılmasına değinen Karamollaoğlu, bu konuda aceleci davranıldığını savunarak, yeni bir sistemin ortaya konulması için 6 ila 12 ay arasında çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, İstanbul'un yeniden milli görüşe muhtaç olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle çok değil, en geç 1,5 yıl sonra İstanbul yeni belediye başkanına kavuşacak. Ümit ediyoruz ki bu belediye başkanı milli görüş ruhunu taşıyan bir belediye başkanı olur." diye konuştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığının tespit edildiği gerekçesiyle tutuklanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman hakkında iddianame hazırlanmsına ilişkin değerlendirmede bulunan Karamollaoğlu, Yaman'ın suçsuz olduğunu savundu.

"Adalet kamil manada tecelli ederse adalettir." diyen Karamollaoğlu, FETÖ ile mücadele konusunda hükümete yönelik eleştiride bulunarak, bunun kamil manada yapılması durumunda AK Parti'den de birçok kişinin bu durumdan etkileneceğini öne sürdü.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, partililere veda ederek, görevini tek aday olarak seçime katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Sevim'e devretti.

Saadet Partisi'nin yeni İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim de çalışmalarından dolayı Birol Aydın'a teşekkür ederek, 2019'daki seçimler için canla başla çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: AA