Başlar Barajı Sulaması'nın Sözleşmesi İmzalandı

GAP'ın önemli ayaklarından biri olan Diyarbakır Başlar Barajı Sulaması'nın yapımına ilişkin sözleşme imzalandı.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli ayaklarından biri olan Diyarbakır Başlar Barajı Sulaması'nın yapımına ilişkin sözleşme imzalandı. Proje tamamlandığında 38 bin 200 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da inşa edilecek Başlar Barajı Sulaması'nın ana su kaynağını oluşturan Başlar Barajı inşaatının yüzde 99'u tamamlandı.

Yapımına ilişkin sözleşmenin imzalandığı Başlar Barajı Sulaması kapsamında, anaboru hatları, sulama şebekesi inşaatı ile bu şebeke üzerindeki bütün yapıların inşaatı, servis işletme ve bakım yollarının inşaatı yapılacak. Projeye göre döşenecek ana boru hattı uzunluğu 31 bin 452 metre, sulama şebekesinin uzunluğu da 91 bin 284 metre olacak.

Projenin tamamlanmasıyla bölgede 38 bin 200 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak.

- 'Diyarbakır için önemli bir projeyi daha hayata geçirdik'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Bakanlığıma bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve bizim de hizmete aldığımız baraj ve sulama tesisleri ile mümbit topraklarımızı modern sulama sistemlerine kavuşturuyoruz. Başlar Barajı ve Sulaması'nın tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyon 350 bin liralık katkı verilecek. Ayrıca 5 bin kişiye de doğrudan istihdam imkanı sağlanacak.'

Kaynak: AA