Aşırı Tuzlu Yiyenlerde Felç Riski Ortaya Çıkıyor
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Saklamaz, aşırı tuz kullanımının sağlık açısından birçok zararı bulunduğunu belirterek, tuzun; felç, körlük, kalp ve böbrek yetmezliği ile hipertansiyon gibi birçok hastalığın tetikleyicisi olduğunu kaydetti.

"Felç riski oluşabilir"
Uzman Dr. Ali Saklamaz, yüksek miktarda tuz tüketiminin vücutta su tutulumuna ve dolaşım sistemine bağlı hasara neden olduğunu kaydederek, “Gereğinden fazla tuz tüketimi tansiyon yüksekliği ve organ hasarlarını beraberinde getiriyor. Yüksek tansiyon geri dönüşü olmayan organ hasarlarına, felç, kalp krizi, körlük ve böbrek yetmezliğine varan sonuçlar doğuruyor. Günlük tuz tüketiminin normal seviyeye düşürülmesi felç ve kalp krizi riskini azaltıyor” diye konuştu.
"Restoranlar özen göstermeli"
Uzman Dr. Ali Saklamaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tuzun, vücudun ihtiyacı kadar kullanılması çok önemli. Yeme hizmeti veren restoran ve kafeterya gibi yerlerin tuz kullanımı konusunda hassas olmaları gerekiyor. Sağlık Bakanlığının bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz. Çünkü tuzu ne kadar az tüketirsek o derecede hastalıklardan korunmuş oluruz. Toplumun bu yönde bilinçlendirilmesi çok önemli.”
