'Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Toplantısı'

Bursa'nın doğusundaki sanayi kuruluşları ve evlerin atık sularını arıtan tesisin yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Bursa'nın doğusundaki sanayi kuruluşları ve evlerin atık sularını arıtan 'Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin yönetim kurulu toplantısı, Bursa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında yapıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük, toplantıda yaptığı konuşmada, tesisin kentin yeşil büyüme modeline büyük katkı sunduğunu belirtti.

Tesisin Türkiye'ye örnek bir yapıda olduğunu ifade eden Küçük, 'Hem yerleşim yerleri, hem de sanayi alanındaki çevrenin deşarj edilmesi ve temiz tutulması bakımından rol model olan bir merkeze sahibiz. Kamunun yapması gereken işleri, bir kooperatifin gerçekleştirmesi çok güzel bir uygulamadır. Burası Bursa'nın çevre anlayışına pozitif bir boyut kattı. Tesisin, bölgemizin ve kentimizin yeşil çevre vizyonuyla büyümesine öncülük etmeye devam edeceğine inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da Bursa iş dünyası olarak kent vizyonunu 'yeşil büyüme' temeline oturttuklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Tüm sanayi bölgelerinin katılımıyla yakın zamanda imzalanan 'Bursa Temiz Üretim İşbirliği Protokolü', Bursa'nın çevreye duyarlı büyümesine büyük katkı sağlayacak. Bursa'daki çevreci üretime 'Yeşil Büyüme Projesi' ile liderlik ediyoruz. Hedefimiz, kent sanayisinin rekabet edebilirliğini ve verimliliğini yükselterek dünya pazarlarından daha fazla pay almasını sağlamak, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği bir merkez haline gelmesine öncülük etmek. Bu hedeflere ulaşırken de aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümü gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi de kentin doğusunda, bölge sanayicilerinin ve kamunun bir araya gelerek hayata geçirdikleri örnek bir proje. Buradaki makine parkuru ve tesisin tamamı milli bir proje. Bursa olarak çevreye karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz ve bunları yerli teknolojilerle hayata geçireceğiz.'

Toplantının ardından tesiste incelemelerde bulunan Küçük ile Burkay, tesisin bahçesine ağaç dikti.

Daha sonra Küçük ve Burkay, Barakfakih Islah Organize Sanayi Bölgesi'nin yönetim kurulu toplantısına katıldı.
Kaynak: AA