Antalyalı Firmalar Vietnam Ve Tayland'da İhracat Olanaklarını Araştıracak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya'da tarım alanında faaliyet gösteren firmaların yeni iş birlikleri geliştirmek ve ihracat olanaklarını araştırmak amacıyla, Vietnam ile Tayland'a gideceklerini bildirdi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, 'ATSO Tarım Kümesi: Antalya Tarım Sektörünün İhracat Potansiyelinin Artırılması Projesi'ne ilişkin faaliyetlerin sürdüğünü ifade etti.

Antalya'da gübre, tohum, tarım ilacı, biyolojik mücadele ve sera sistemleri alanlarında faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındıran ATSO Tarım Kümesinin 5-6 Eylül tarihlerinde Vietnam'da, 8-10 Eylül tarihlerinde de Tayland'da temaslarda bulunacağını belirten Çetin, şunları kaydetti:

'Tarım Kümesinde yer alan 9 firma ilk olarak Vietnam'ın Ho Chi Minh kentinde tarım kimyasalları, tohum ve biyolojik mücadele sistemleri alanında önde gelen grup şirketleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Vietnam ziyareti kapsamında ayrıca ATSO ile Vietnam Ticaret ve Sanayi Odası Ho Chi Minh Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalanacak. Vietnam'dan sonra Tayland'a geçecek Tarım Kümesi üyeleri, Tayland'ın Bangkok şehrinde gerçekleştirilecek olan ve Güneydoğu Asya'nın en önemli tarım fuarlarından birisi olarak görülen SIMA ASEAN Fuarı'na katılacak. Firmalarımız burada açacakları stantta kendilerini tanıtma ve ikili iş görüşmelerinde bulunma fırsatı elde edecek.'

Vietnam ve Tayland'ın tarım sektörünün önemli pazarlarından olduğunu ifade eden Çetin, söz konusu pazarları bir süredir takip ettiklerini, firmaların yeni iş bağlantılarıyla Antalya'ya döneceklerini ümit ettiğini bildirdi.

Kaynak: AA