PKK'nın eve tuzakladığı bomba patladı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Yenişehir Mahallesi'ndeki bir evdeki eşyaları taşımak için giren 48 yaşındaki Mehmet Sait Malak, PKK'nın evdeki eşyalar arasında tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü.

Girilen evin ilk katından eşya alıp çıkarmak isteyen Mehmet Sait Malak, PKK'lıların eşyalar arasında tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü. Patlamada diğer 4 kişi ise yara almadan kurtuldu. Patlamada ölen 6 çocuk babası Malak'ın Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldiği ve bir süre önce de Türk vatandaşlığına geçtiği öğrenildi.
Nusaybin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Malak'ın yanında bulunan 4 kişiyi ifadelerine başvurmak için gözaltına alırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Malak'ın cesedi ise otopsi yapılmak üzere Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
