Siirt'te '14 Eylül Şeref Günü'nün 100. Yıl Dönümü

Atatürk'ün Doğu Cephesi Kolordu Müfettişi olarak 14 Eylül 1916'da Siirt'i ziyaret etmesinin yıl dönümü dolayısıyla 'Siirt'in Şeref Günü' töreni düzenlendi.

Atatürk'ün Doğu Cephesi Kolordu Müfettişi olarak 14 Eylül 1916'da Siirt'i ziyaret etmesinin 100. yıl dönümü dolayısıyla 'Siirt'in Şeref Günü' töreni düzenlendi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Belediye Başkan Vekili Zekeriya Çığır, Emniyet Müdürü Metin Özkan ile kamu kurumlarının müdürlerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Tutulmaz şeref defterini imzaladı.

Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Siirt'e teşriflerinin üzerinden tam bir asır geçtiğini belirterek şunları kaydetti:

'Bu haklı gurur hemşehrilerimizle birlikte bize nasip oldu. Ülkemiz ve bölgemiz zor günlerden geçmektedir. Ancak bu zor dönem sizin de dediğiniz gibi, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' düsturunu şiar edinmiş değerli halkımızla birlikte atlatılacaktır. Her zaman olduğu gibi ülkemizin geleceğine ipotek koymaya çalışan hainlerin ve şer odaklarının bertaraf edilme kararlılığı artarak ve güçlenerek devam etmektedir. 100 yıl geçmesine rağmen zatı halinizin ve bu cennet vatanımızın uğruna hayatlarını feda edenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz.'

Tören, Siirt Türk Telekom Fen Lisesi edebiyat öğretmeni Hayrettin Amcaoğlu'nun günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA