Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Açıklaması

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelerek, “Atalarımız kahramanlık, sizler demokrasi destanı yazıyorsunuz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Açıklaması
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Demokrasi Nöbeti tutan vatandaşlarla Malatya Hükümet Meydanı’nda bir araya geldi. “Arkadaş gel dolaş Anadolu’yu. Ne ulvi kutsi yerler görürsün. Gündüz iş yerinde, gece nöbette millet meydanında kahramanlar görürsün” dizeleri ile konuşmasına başlayan Gürkan, “Sizler demokrasi kahramanlarısınız. 16. yüzyılda bu diyarları gezen Evliya Çelebi, buralar için ‘Seçkin insanların yaşadığı diyar’ demiştir. Bu diyarlar ki Anadolu’yu anayurt yapan diyardır. O zamanlar atalarımız kahramanlık destanı yazdı, bugün sizler de demokrasi destanları yazıyorsunuz. Binlerce, on binlerce insan meydanlarda, caddelerde, sokaklarda ve bugün Demokrasi Nöbeti’nin 22. günü, Allah’a şükürler olsun ki en ufak bir problem olmadı. İnsanlar birbirini incitmemiş, rahatsız etmemiş, sıkıntıya düşürmemiş, bir cam kırılmamış, bir çiçek koparılmamış, bir çam ayaklanmamış, işte bu Malatya insanının en güzel hasretlerinin tezahür ettiği bu meydandır” şeklinde konuştu.

Gürkan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu milletin bağrından çıktığına dikkat çekti. Gürkan, “Silahlı kuvvetlerini bütüncül olarak değerlendirmeyeceğiz. Onların içerisinden çıkan üç beş teröristi, silahlı kuvvetler kendi içerisinde ayıklamıştır. Polis de bizimdir, silahlı kuvvetler de bizimdir, devletin kurum ve kuruluşları da bizimdir. Bugün milli bir hasret içerisinde, bütün siyasi partilerimizin hepsi demokrasiye sahip çıkma noktasında ve darbeye dur deme noktasında birlik ve beraberlik sergilemişlerdir. Bu anlamda siyasi partilerimizin sivil toplum örgütlerimizin ve bu darbeye karşı çıkan güvenlik kuvvetlerimizi ve kahraman hemşehrilerimi en içten dileklerimle kutluyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Malatya olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA