Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışın konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Ordumuzu güçlü tutmalıyız." dedi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sarız Kadın ve Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Özhaseki, " Ordumuzu güçlü tutmalıyız, o düşmanlara korku vermeli. Asla onu zayıflatamayız, yan bakamayız, söz söyleyemeyiz. İçindeki hainlerin yapmış olduğu darbe teşebbüsü neticesinde Allah’a hamdolsun Pazartesi herkes kalktı işine, gücüne gitti. Bu millet öyle bir savuşturdu ki, sinek vızıltısı gibi geldi. Hamdolsun sizlerin sayesinde çok rahat atlattık biz. Geçmişte bu tür darbeler yapıldığında insanlar çekinir, biraz geriye çekilirlerdi. Tanklara tüfeklere karşı çıplak elle gidebilecek hangi millet var" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer bunlar bu ihtilal denemelerinde başarılı olsalardı karşımıza çıkacak durum neydi? İç savaş çıkacaktı. Niye? Biz irademize sahip çıkacaktık, mücadeleyi bırakmayacaktık. Çünkü bu dışarıdaki örgütlerin oyuncağı haline gelmiş FETÖ’nün şizofren yapısına teslim mi olacaktık, bu ülkeyi teslim mi edecektik? Etmeyecektik. O zaman içeride çok güçlü bir çatışma çıkacaktı. Türkiye’yi Suriye’ye döndürmek istiyorlardı Allah korusun. Sonra güçlerimiz dağılacağı için ülkenin Güneydoğu’sunda yeni bir devlet kuracaklardı. Yıllardır bunu yapmak istiyorlar zaten. Boğazlar üzerinde uluslararası güçler gelip oturacaktı, istediklerini orada elde edeceklerdi. Peki bu millet ne yapacaktı? Ortada sıkışmış halde küçücük bir toplum kalacaktı. Eğer ellerinden gelirse bizi vatansız, bayraksız bırakacaklardı. Allah böyle tehlikelerden korudu şükürler olsun."

Bakan Özhaseki ayrıca, ilan edilen OHAL’i millete değil kendilerine ilan ettiklerini söyleyerek, bu sayede devletin içerisinde yer alan hainlerin temizleneceğini kaydetti.

Kaynak: İHA