Gülsoy Açıklaması 'Gıda Takviyelerine İhtiyacımız Var'

ShiffaHome Marka Yöneticisi Sevil Gülsoy, Türkiye’de son 20 yılda beslenme alışkanlıklarında yaşanan değişim sonucunda, gıdaların besin değerlerinin ve kalitesinin daha bozulmasına sebep olduğunu söyledi.

ShiffaHome Marka Yöneticisi Sevil Gülsoy, sanayi devriminin ardından tarımda da büyük değişmeler olduğunu, hızlı tüketim sektörünün büyümesi ile yaşam ve beslenme şekillerinde hızlı bir değişme gerçekleştiğini açıkladı.

Şehirleşmenin artması, insanların zamana karşı yarışması, daha pratik besinler tüketmeye yönelinmesinin beslenmeye özen gösterecek zamandan çalmasının sonucunda ülkelerin sosyo-ekonomik düzeyi arttıkça beslenme kalitesi artmak yerine düşüş gösterdiğini kaydeden Günsoy, "Ülkemizde son 20 yıl içerisinde beslenme alışkanlıklarımızda büyük değişmeler oldu. Artık gıdalarda daha çok katkı maddesi, hormon, tarım ilacı kullanılmaya başladı.

Bu da gıdalarımızın besin değerlerinin ve kalitesinin daha bozuk olmasına sebep oldu. Artık birçok besinden vitaminleri, mineralleri, yağ asitlerini yeteri kadar alamıyoruz. Dolayısı ile hastalıklarla başa çıkmakta zorlanıyoruz" dedi.

Gıda takviyeleri sağlığın korunması ve devamını amaçlayan preparatlar olduğunun altını çizen Sevil Gülsoy, "Beslenme ile yeteri düzeyde alınamayan vitamin, mineral, proteinlerin, sağlık için gerekli maddelerin vücuda alınmasına yardımcı olurlar. Gıda takviyelerinde bilimsel çalışmalar son derece önemlidir. Formülasyonların oluşturulmasından kullanım önerisine kadar tamamen bilimsel çalışmalar göz önüne alınarak oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Dünyada en çok tercih edilenler

ShiffaHome Marka Yöneticisi Sevil Gülsoy, dünyada en çok satılan gıda takviyelerinin; hafıza güçlendirmeye yardımcı olan ginkgo biloba; sinir,stres,depresyon gibi durumların giderilmesine destekleyici sarı kantaron ve kediotu ve enerji vermesiyle bilinen ginseng olduğunu belirterek, "Gıda takviyelerinin pazar payındaki artışı 2020 yılına kadar özellikle orta Avrupa’da yüzde 7,6’lık büyüme göstereceği öngörülüyor. Dünyada da her geçen yıl gıda takviyesi sektörü büyüme gösteriyor. Doğru ve bilinçli kullanımla birlikle fayda sağlayan gıda takviyelerini mutlaka güvenilir firmalardan tercih edin. Unutmayın doğal bitkisel ürünler; bilimsel çalışmalar, doğru hammadde, doğru üretim, doğru kullanım ile birleşince maksimum faydaya ulaşır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA