Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı. Binali Yıldırım "Bu ülkede Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var" dedi.

Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var
Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var
İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN PKK GİBİ BİR SORUNU VAR

PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak, yani bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak.

Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var

PLANLARI ERDOĞAN'I HALLETMEKTİ


Gerek 15 Temmuz'dan önce, gerek sonra bu terör örgütleri bir araya gelip plan yaptılar. 15 Temmuz oldu, öncesi her şeyi mükemmel şekilde yaptılarının, dönüşünün olmadığına karar verdiler. Plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek, milleti birbirine düşürmek. Daha sonra kurtarıcı gibi gelip, bu kardeş kavgasını sonu gelmez duruma dönüştürmek.

Hesap buydu. 15 Temmuz gecesi, onların hesabının üzerinde bir hesap olduğunu hesap edemediler. 15 Temmuz, milletle onların seçtiği hükümetin ne kadar beraber olduğunu, ne kadar kenetlendiğini bir kez daha dünyaya gösterdi.

Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var

DOSTLARIMIZ ŞAŞKIN

15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın, beklemiyorlardı. Birbirlerini kutlarken bir şaşkınlık. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda.

Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 126 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Şehit ve gazilerimizi daha yakından tanımak ve onlar için hazırlanan projeleri değerlendirdik. İhtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeleri yaptık.

Çankaya Köşkü'den TİM üyelerini kabul ettik. İşsizliğe dair istatistikler yayınlandı. İşgücüne katılım yüzde 52,5'la rekor düzeye ulaştı.

Terör gelmiş, darbe girişimi olmuş hiç ama hiç ekonomimiz zerre etkilenmiyor. Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumda. Merkez Bankamız, asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacında duymadı.

Merkez Bankası rezervleri 120 milyardan, 126 milyar dolara çıktı. Türkiye'de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye'den paralar çıkacak diyorlardı ya, hepsi koca yalan.

Dün Türkiye'ye giren para miktarı çıkandan 1 milyar dolar daha fazla. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye.

Binali Yıldırım: Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var

İCRAATLER VE EKONOMİK REFORMLAR

Ekonomi canlandırmak için teşvik primleri hazırladık. Çek sistemindeki düzenlemeler, işadamlarına hususi pasaport verilmesi, şirket kuruluş-tasfiye işlemlerinin basitleştirilmesi, damga vergisi gibi maliyetlerinin kaldırılması.

BES yasalaştı, buna göre, artık vatandaş geleceğe yatırım yapacak ve tasarruflarımızı artıracağız. 10 yıl içinde vatandaş devletin de katkısıyla 90 milyar liralık bir tasarruf sağlayacak.

Paraya erişimi kolaylaştırmak, yatırımları artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz.

Taşınır malların teminatı mümkün olacak. Bu yıllardan beri konuşulurdu ama hayata geçmezdi, nihayet Meclis'e geliyor. Ümit ederim ki en kısa sürede yasalaşır.

Gümrük vergilerinde, kurumlar vergilerinde reformlar yapıyoruz. Türkiye için üretmeye, Türkiye'ye güvenmeye devam edin. Önünüzdeki engelleri tek tek kaldırıyoruz.

EN BÜYÜK GÖREVLERDEN BİRİNİ MEDYA YAPTI

Geçen hafta bütün medya organları temsilcileriyle bir araya geldik. 15 Temmuz gecesi milletimiz yanı sıra en büyük görevlerden birini medya yaptı.

Demokrasimizin geleceği için canlarını ortaya koydular ve darbecilere direndiler ve Türkiye'nin geleceğinin aydınlanmasında emek gösterdiler. Hepsine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

En büyük teşekkür Gazi Meclis'i aydınlatan milletvekillerimizin. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplatımızı yaptık.

SURİYE'DE, IRAK'TA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir. Türkiye'de konuşurken, yargılarken geçmişinize bakın. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın. Ne kadar insanın kanına girdiğinize bakın. Sonra Türkiye'yi yargılayın.

Türkiye'nin bölgede sorumluluğu var, gereğini yapacağız. Nasıl İsrail ile, nasıl Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiysek Suriye'de, Irak'ta sorunları çözeceğiz.

İki şartımız var; biri, Türkiye ve Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak. Bunlar, bu düşünceleler bu bölgenin sorunları çözülmez. Bu sorunları en iyi bilen bölge ülkeleridir.

İran, Türkiye bölgeyi en iyi bilen ülkelerdir. Soruna da en iyi çözümü de bu ülkeler getirecektir. ABD, Rusya ve diğer koalisyon güçleri çözüm istiyorsa çözüm mutlaka sağlanacak.

Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak, bütün vatandaşları ülkenin kaderine sahip çıkacak. Türkiye gereken bütün çalışmaları yapıyor.