Marmara'daki Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Av yasağının bitmesiyle 'vira bismillah' diyebilmek için 1 Eylül'ü bekleyen Marmara'daki balıkçılar, teknelerinin, ağlarının ve diğer malzemelerinin son bakımlarını yapıyor Av sezonundan umutlu olan balıkçılar, en çok palamut ve çinekop yakalamayı bekliyor.

Av yasağının bitmesiyle 'vira bismillah' diyebilmek için 1 Eylül'ü bekleyen Marmara'daki balıkçılar, teknelerini, ağlarını ve diğer malzemelerini yeni sezona hazırlıyor.

Av sezonundan umutlu olan balıkçılar, en çok palamut ve çinekop yakalamayı bekliyor.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Balıkçı Barınağı'nda, teknelerin yaklaşan av sezonu için hazırlık çalışmaları devam ediyor. Ağlarını onaran balıkçılar, motorların da bakımlarını yapıyor.

'Ersoy Dede' adlı balıkçı teknesinin sahibi Hilmi Savaş, bu sezon en çok palamut ve çinekop avlamayı beklediklerini söyledi.

- 'Geçen seneye nazaran bu sene denizde çok balık var'

Geçen yıla göre bu sezon daha çok balık yakalamayı umduklarını dile getiren Savaş, 'Geçen seneye nazaran bu sene denizde çok balık var. İlk izlenimlerimize göre bu sene palamut ve çinekop çokça çıkacak gibi görülüyor. Bu nedenle şu an palamut ağlarını gemilerimize yüklüyoruz. Kayıklarımızın bakımlarını tamamlıyoruz. İnşallah bu sezon bereketli geçer.' diye konuştu.

Savaş, geçen sene çok balık olmadığını ifade ederek, 'Bir çok kaptanın bankalara ve komisyonculara yüklü miktarda borçları var. Her tekne sahibi sezon başlamadan önce tüm masrafları için ya komisyonculardan ya da bankalardan borç almak zorunda. Sonrası, 'Vira Bismillah' diyerek denize açılıyoruz. Sezon iyi geçerse borçlarımızı ödeyerek gelecek yıl için bir miktarda para kazanabiliyoruz' dedi.

Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 1 Eylül'de 'vira bismillah' diyerek denize açılacak.
Kaynak: AA