'Rozetlerin Kralı' EXPO 2016 Antalya'da

Çeşitli ülkelerde düzenlenen EXPO'lara katılarak 20 yıldan fazladır kendi yaptığı, satın aldığı ve değişim yoluyla topladığı 2 bin özel rozetin sahibi Ahouandjinou'nun koleksiyonu, EXPO 2016 Antalya'da beğeniye sunuldu.

'Rozetler Kralı' olarak tanınan Virgile Ahouandjinou'nun EXPO 2016 Antalya'da açtığı rozet sergisi ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Çeşitli ülkelerde düzenlenen EXPO'lara katılarak 20 yıldan fazla bir süredir kendi yaptığı, satın aldığı ve değişim yoluyla topladığı 2 bin özel rozetin sahibi Ahouandjinou'nun koleksiyonu, EXPO 2016 Antalya'da beğeniye sunuldu.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Benin'in kültür ataşesi de olan Ahouandjinou, gazetecilere yaptığı açıklamada, rozetlerinin birçoğunun kendi tasarımı olduğunu söyledi.

EXPO 2010 Şangay'da kendisine 'Rozetler kralı' unvanı verildiğini anlatan Ahouandjinou, 'Katıldığım ülkelerdeki EXPO'lara özel rozetler yapıyorum. 2 binden fazla rozetim var. Buraya da bazılarını getirerek sergiliyorum. Gelen ziyaretçiler de çok merakla inceliyor. Bana bu şansı verdikleri için EXPO 2016 Antalya yetkililerine çok teşekkür ediyorum.' dedi.

EXPO'ları gezerek hem ülkesini tanıttığını hem de kültürler arası diyaloğu sağlamaya çalıştığını ifade eden Ahouandjinou, çok güzel geri dönüşler aldığını kaydetti.

EXPO 2016 Antalya için de özel bir rozet tasarımı hazırlayacağını dile getiren Ahouandjinou, 'Bu rozet hatıralar ve arşivim için en özel rozetlerden bir tanesi olacak.' diye konuştu.

Kaynak: AA