Antalya'da 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi'

Vali Karaloğlu: 'Pastacılık, aşçılık, kuaförlük, otelcilik gibi dallarda dezavantajlı mahallerdeki dezavantajlı çocuklarımızı eğitip sertifikalandırıyoruz. Antalya turizm yoğun bir şehir, iş bulmaları da kolay”

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte yürütülen 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi' ile pastacılık, aşçılık, kuaförlük, otelcilik gibi dallarda, dezavantajlı mahallerdeki dezavantajlı çocukları eğitip sertifikalandırdıklarını belirterek, 'Antalya turizm yoğun bir şehir, iş bulmaları da kolay.' dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi öncülüğünde il milli eğitim ve aile ve sosyal politikalar müdürlüklerinin yanı sıra Türkiye İş Kurumu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (AESOB) iş birliğiyle risk altında bulunan çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla başlatılan 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi' kapsamındaki aşçı yardımcılığı kursundan 20 kursiyer mezun oldu.

Vali Karaloğlu, Kepez ilçesindeki Fabrikalar Mahallesi'nde AESOB ek hizmet binasında oluşturulan eğitim merkezindeki kursiyerleri ziyaret ederek, sohbet etti. Kursiyerlerin yaptığı yemeklerden tadan Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetin, suçun aydınlanmasına yönelik faaliyetlerinin yanı sıra insanların suça bulaşmasını engelleyecek önleyici güvenlik faaliyetleri de icra ettiğini söyledi.

Bu kapsamda yürütülen projeye ilişkin 'Pastacılık, aşçılık, kuaförlük, otelcilik gibi dallarda dezavantajlı mahallerdeki dezavantajlı çocuklarımızı eğitip sertifikalandırıyoruz.' diyen Karaloğlu, şunları kaydetti:

'İş bulmalarını, iş bulduktan sonra iş yerlerindeki performansını arkadaşlarımız takip ediyorlar. Burada eğitim gören çocuklarımıza İŞKUR İl Müdürlüğü günlük ihtiyaçlarını giderecek harçlıklar da veriyor. Antalya, turizm yoğun bir şehir. Öğrendikleri mesleklerle ilgili hem aşçılık hem pastacılık hem otelcilikle ilgili mesleklerle ilgili iş bulmaları da kolay. Sürekliliği de olan bir proje.'

Karaloğlu, projede emeği geçen kurumların yetkilileri ile eğitim merkezi olarak kullanılan binayı tahsis eden AESOB yöneticilerine teşekkür etti.

Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AESOB Başkanı Adlıhan Dere de katıldı.

Kaynak: AA