İsrail'in Gazze'deki Yardım Kuruluşlarına Baskısına Tepki

Hamas, uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarına, İsrail'in Gazze'deki uygulamalarına karşı mücadele vermeleri çağrısında bulundu.

Hamas, uluslararası topluma, İsrail'in Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumlara yönelik uygulamalarına karşı mücadele vermeleri çağrısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımladığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumların peşine düşmesi ve çalışanlarını gözaltına almasının, abluka altındaki Filistinlilere yapılan yardım faaliyetleri ve Gazze'nin yeniden imarı gibi konularda kurumların işleyişi açısından 'ciddi ve feci sonuçlar' doğuracağı uyarısında bulundu.

İsrail'in asılsız iddialarla uluslararası kurumları ve çalışanlarını takip ettiğini dile getiren Kanu, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına İsrail'in Gazze'deki uygulamaları karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi çağrısında bulundu.

İsrail basınında, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet ve polisin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda (UNDP) görevli Filistinli Vahid el-Berş'i UNDP yardımlarını Hamas'a verme ve Hamas'la iş birliği yapma suçlamalarıyla gözaltına aldığı haberleri yer almıştı.

İsrail son dönemde Hamas'ın, Gazze'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları ve uluslararası kurumlardan kendi yararına mali kaynak sağladığı yönünde iddialarda bulunuyor.

BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, önceki gün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in iddialarının Gazze'de faaliyet gösteren insani yardım kuruluşları için ciddi endişeye neden olduğunu ifade etmişti.
Kaynak: AA