Çankaya Belediyesi, 5 Yeni Kreşi Daha Hizmete Sunuyor
Hizmete açtığı 11 kreş ve 4 etüt merkeziyle okulöncesi eğitimde Türkiye’nin en büyük yerel yönetimi olan Çankaya Belediyesi, 5 yeni kreşi daha Çankayalıların hizmetine sunuyor.

Belediye olarak kadınların sosyal ve çalışma hayatına katılabilmesini, çocukların çağdaş ve modern bir eğitim alabilmesini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Alper Taşdelen, “Kadınlar hem sosyal hem de ekonomik hayata katılabilmek için en çok da çocuklarını emanet edebilecekleri güvenli bir çatı ararlar. Biz, belediyemizin sosyal hizmetlerini planlarken toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerini göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Kreşlerimizin varlığı ve çoğaltma amacı da bu çalışmalarımızın bir parçası. O nedenle bu dönem boyunca kapasitemizi 2 bin çocuğa hizmet verebilecek şekilde artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Taşdelen kapasite arttıkça daha çok kadının çalışma yaşamına katılabileceğini ve böylece hem kendi geleceğine hem de ev ekonomisine katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi.
