Şehit Ağabeyinden 'PKK İle Mücadeleye Hazırım' Mesajı

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Akyürek'in annesi ve ağabeyi, terör örgütü PKK'yı lanetledi Anne Yıldız Akyürek: 'Allah bu PKK'ya fırsat vermesin. İnşallah cehennem onlarla dolsun' 'Emekli olmaya bir senesi kalmıştı. 'Ayrıl kuzum' dedim. 'Emekliye ayrıldığımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllü koruma polisi olacağım' demişti' Şehidin emekli polis ağabeyi İbrahim Akyürek: 'Görev verilmesi halinde kardeşimin yerine PKK ile mücadele edebilirim. Ramazan gitti, ben varım. Bana görev versinler akşam oradayım. Kardeşimin bıraktığı yerden devam ederim'

SERHAT ÇETİNKAYA - Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Akyürek'in ağabeyi İbrahim Akyürek, 'Görev verilmesi halinde PKK ile mücadeleye hazırım' dedi.

Şehit Akyürek'in memleketi Konya'nın Sarayönü ilçesindeki babaevinde yas hakim. Şehidin babaevinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Cenaze törenine katılmak üzere ilçeye gelen çok sayıda kişi, kurulan çadırda aileye taziyelerini iletiyor.

Şehidin kalp rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 80 yaşındaki annesi Yıldız Akyürek ise sürekli gözyaşı döküyor.

Anne Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu ile şehit olmadan bir gün önce telefonda konuştuğunu söyledi.

Oğlunun önceleri daha sık telefon açtığını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

'Son zamanlarda aramaz olmuştu. Meğerse Mardin'e göndermişler, bunu da benden gizlemişler. En büyük oğlum 8 ay önce kalp krizinden öldü. Ramazan da Allah'ıma şükür şehit oldu. Kimsenin yumurtasını kırmadı. Rabbim beni çağırırsa 'oğlumun hiç günahı yok' diyeceğim. Ne yapayım. Allah'ın takdiri. Emekli olmaya bir senesi kalmıştı. 'Ayrıl kuzum' dedim. 'Emekliye ayrıldığımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllü koruma polisi olacağım' demişti.'

Terör örgütü PKK'ya lanet okuyan acılı anne Akyürek, 'Allah bu PKK'ya fırsat vermesin. İnşallah cehennem onlarla dolsun. Hainler... Müslüman bunu yapar mı? Allah büyüktür. Allah hükümete zeval vermesin.' ifadelerini kullandı.

- 'Vatan sevgisi, çocuklarının sevgisinden fazlaydı'

Şehit Ramazan Akyürek'in emekli polis memuru olan ağabeyi İbrahim Akyürek de kardeşinin işini severek yaptığını dile getirdi.

Kardeşinin kimseye zararı dokunmayan, herkesin sevdiği bir insan olduğunu anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

'Yüreği vatan sevgisiyle doluydu. Annem üzüldüğü için bir an önce dönmesini istemiş. Kardeşim de 'Geleyim, Cumhurbaşkanımıza gönüllü korumalık yapacağım' demiş. Bu işi severek yapıyordu. Yirmi senelik memursa, on senesi dağlarda taşlarda geçti. Güneydoğu'da çalışmadığı yer kalmadı. Ondaki vatan sevgisi, çocuklarının sevgisinden daha fazlaydı. Rabbim şefkatiyle, merhametiyle muamele etsin. 'Hz. Hamza'nın kumandasında, beyaz atlarla mahşere gelir' diye ümit ediyorum. Görev verilmesi halinde kardeşim yerine PKK ile mücadele edebilirim. Ramazan gitti, ben varım. Bana görev versinler akşam oradayım. Kardeşimin bıraktığı yerden devam ederim. Rabbim cezalarını verecek inşallah. Arkadaşları ve güvenlik güçlerimiz de bu intikamı alacak çünkü biz güçlüyüz, güçlü bir ülkeyiz. Güçlenmemizi, güçlü olmamızı istemiyorlar. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.'

Şehit Ramazan Akyürek'in Konya Emniyet Müdürlüğü kadrosunda olduğu, son bir yıldır Doğu Anadolu Bölgesinde görev yaptığı ve bir aydır Mardin'de görevlendirildiği belirtildi.

Şehit polisin cenazesi bugün, Sarayönü ilçesi Başhüyük Mahallesi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Kaynak: AA